Φεστιβάλ ΑΡΙΣΤΟΝΑΥΤΕΣ 2024

20 έως 23 Ιουνίου 2024

Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

#Aristonautes2024

Συναυλία με Pan Pan x Years of Youth, μουσική, χορός, ανιμέισον, ποίηση, VR, εκθέσεις, προβολές, Aristonautes Lab & πρωτότυπα εκπαιδευτικά εργαστήρια για όλους!

Το Φεστιβάλ ΑΡΙΣΤΟΝΑΥΤΕΣ επιστρέφει για 3η συνεχόμενη χρονιά στον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνηςαπό τις 20 έως τις 23 Ιουνίου 2024, και μας προσκαλεί σε ένα τετραήμερο γεμάτο πρωτότυπες δράσεις για όλους.

Μία μεγάλη συναυλία με τους Pan Pan x Years of Youthχορευτικές performances από την καταξιωμένη χορογράφο Μαριέλα Νέστορα και την ομάδα της YELP danceco.βραδιά όπερας με τρεις τενόρους, τον διεθνούς φήμης Δημήτρη Πακσόγλου συνοδευόμενο από τους Χρήστο Δεληζώνα και Αντρέα Καραούληπροβολές ταινιών κινουμένων σχεδίωνεκθέσεις ζωγραφικήςVRστρογγυλά τραπέζια και ανοιχτές συζητήσεις με καταξιωμένους καλλιτέχνες και επαγγελματίες του πολιτισμού στο Aristonautes Labμία μαγευτική περιήγηση στους ορεινούς όγκους της περιοχήςβραδιά αστροπαρατήρησης με τηλεσκόπια αλλά και εργαστήρια χορού, ποίησης, ανιμέισον και κεραμικής για μικρούς και μεγάλους, σε συνεργασία με έμπειρους εκπαιδευτές συνθέτουν το φετινό πρόγραμμα, το οποίο αντλεί έμπνευση από την κεντρική θεματική του φετινού Φεστιβάλ “Η Ελευθερία της Όρχησης” και την τέχνη του χορού.

Photo credit: Inbulb creative photography | Alexandros Petrakis

Για 3ο συνεχόμενο καλοκαίρι, η μοναδική περιοχή του νομού Κορινθίας μεταμορφώνεται για τέσσερις μέρες και προσκαλεί κατοίκους του Δήμου αλλά και επισκέπτες όλων των ηλικιών να γνωρίσουν διαφορετικά σημεία του Ξυλοκάστρου και της Ευρωστίνης και να ανακαλύψουν λιγότερο γνωστές πτυχές τους, ξεχωριστές ομορφιές και την πλούσια ιστορία τους μέσα από την τέχνη και τον πολιτισμό.

Photo credit: Inbulb creative photography | Alexandros Petrakis

Οι ΑΡΙΣΤΟΝΑΥΤΕΣ αποτελούν μία πρωτοβουλία του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, σε συνεργασία με το ANIMASYROS Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων, το οποίο υπογράφει την καλλιτεχνική επιμέλεια του προγράμματος. Ένα πολυθεματικό φεστιβάλ που, μετά την ιδιαίτερα επιτυχημένη του έναρξη το καλοκαίρι του 2022, έχει καταφέρει να διεκδικήσει τη θέση του και ενταχθεί επάξια στον πολιτιστικο χάρτη της χώρας, φροντίζοντας να εξελίσσεται και να αναπτύσσεται διαρκώς.

Pan Pan x Years of Youth

Το πρόγραμμα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Φεστιβάλ ΑΡΙΣΤΟΝΑΥΤΕΣ 2024 έχει ανακοινωθεί.
Η συμμετοχή στα εργαστήρια και στις εκπαιδευτικές δράσεις του Φεστιβάλ ΑΡΙΣΤΟΝΑΥΤΕΣ 2024 είναι δωρεάν με απαραίτητη προκράτηση.

Περισσότερες πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής εδώ.

Το πλήρες πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα ανακοινωθεί πολύ σύντομα.
Μείνετε συντονισμένοι!

Photo credit: Inbulb creative photography | Alexandros Petrakis