Home Τριτη Ματια “ΚΕΑ η αρίστη”. Ομαδική έκθεση στο Βουρκάρι της Τζιας/ Κτίριο Γεωργίας Μαρτίνου

“ΚΕΑ η αρίστη”. Ομαδική έκθεση στο Βουρκάρι της Τζιας/ Κτίριο Γεωργίας Μαρτίνου

by bot

Ομαδική εικαστική έκθεση στο κτίριο Γεωργίας Μαρτίνου στο Βουρκάρι της Τζιας
ΚΕΑ η αρίστη*

Επιμέλεια: Λουΐζα Καραπιδάκη, ιστορικός τέχνης, μέλος της AICA

Εγκαίνια: Σάββατο 15 Ιουνίου 2024
Διάρκεια έκθεσης: 15 Ιουνίου – 15 Ιουλίου 2024

 


• Ο τίτλος – ΚΕΑ η αρίστη – προέρχεται από το όνομα αρχαίου Έλληνα περιπατητικού φιλοσόφου, που καταγόταν από το νησί και ονομαζόταν Αρίστων ο Κείος.

«Η ομαδική εικαστική έκθεση «ΚΕΑ, η αρίστη» αφηγείται μέσα από τις σύγχρονες καλλιτεχνικές δημιουργίες ποικίλες πτυχές της ιστορίας και της διαχρονικής πολιτιστικής κληρονομιάς της Τζιας ενώ παράλληλα παρουσιάζει την τοπιογραφία και εμβληματικά πρόσωπα της νήσου.

Η Κέα χαρακτηρίζεται από τις φυσικές ομορφιές της, φημίζεται για τον αρχαιολογικό πλούτο και την ιστορία της αλλά πολλές πλευρές της πλούσιας άυλης αλλά και υλικής πολιτιστικής της παράδοσης παραμένουν άγνωστες.

Αθηνά Χατζή το Δημαρχείο

Με αυτή την έκθεση σκοπεύουμε να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον του επισκέπτη για το νησί, να αναδείξουμε τη δύναμη και την αξία της καλλιτεχνικής αφήγησης και να συμβάλλουμε στην πολιτιστική εμπειρία των επισκεπτών. Ευελπιστούμε έτσι ότι αυτή η δράση θα έχει θετικό αντίκτυπο σε ένα ευρύ κοινό και στον πολιτιστικό τουρισμό του νησιού», σημειώνει η Λουϊζα Καραπιδάκη.

Γεωργία Μπλιάτσου[ τα πρόσωπα ],

Φίλιππος Κούτρικας Ο Λάμπρος Κατσώνης

Πατητής Παναγιώτης Γεωργία Μπλιάτσου

Τα έργα θα παρουσιαστούν διαρθρωμένες σε θεματικές ενότητες:

Αρχαιότητες και Μυθολογία

Νεότερη πολιτιστική και βιομηχανική κληρονομιά (Άνθρωπος, ανθρώπινες δραστηριότητες, εργοστάσιο Εμαγιέ, ορυχεία Μεταλλεύματος…)

Κάτια Βαρβάκη [Νύμφες]

Μαρία Βασιλάκη [Φύση]

Φύση: τοπία της θάλασσας και της υπαίθρου

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:
Ζωγραφική: Αλατσάκης Χρήστος, Αποστόλου Μάγδα, Αχιλλέως Άννα, Βασιλάκη Μαρία, Βαρβάκη Κάτια, Brewster Robert, Γιαννούκος Αθανάσιος, Γραφάκου Ελένη, Ζούλιας Αλέξανδρος, Καμπιτάκης Μηνάς, Καμχής Μάριος, Κανταρτζή Βίκυ, Καστρινάκης Αντώνης, Κεβρεκίδης Γιώργος, Κοντέλλης Ανδρέας, Κούτρικας Φίλιππος, Κτιστοπούλου Μαρία, Μπλιάτσου Γεωργία, Νικολαΐδη Νίκη, Παλαιοκρασά Μαριλένα, Παππά Άννα, Σολιδάκης Βασίλης, Σούτογλου Έφη, Σπυρούλη Βαρβάρα, Χάρτμαν Θεοδώρα, Χατζή Αθηνά, Φουνκ Έφη
Φωτογραφία: + Αθανασόπουλος Γιάγκος, Βαλαβάνης Αλέκος, Κολυβάκη Μαρία, Σταθοπούλου Μαργαρίτα
Κεραμική: Μητρόπουλος Αλέξης

Βασίλης Σολιδάκης [Βουρκάρι μετά την βροχή]

Μάριος Καμχής [τοπίο]

You may also like

artpointview.gr @ 2024