ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΘΕΑΤΡΟ: Άτιτλον

Χοροθεατρικό έργο σε σκηνοθεσία -χορογραφία Αντωνίας Οικονόμου

 11.6.2024 έως 13.6.2024
Πρωταγωνιστούν: Ξένια Σταθούλη, Παύλος Λυκούδης, Νίκος Τσόλης, Ορέστης Αλεξιάδης Χορός: Ξένια Ταμπούρλου, Αλεξάνδρα Δρανδάκη, Klaus Shehaj, Ειρήνη Δαμιανίδου
Άλλοι συντελεστές: Σύλληψη – Εικαστικός χώρος – Σκηνοθεσία – Χορογραφία: Αντωνία Οικονόμου Πρωτότυπη μουσική: Constantine Skourlis Μουσική: Vivaldi “Pieta-Sacred Works (for alto)” Σκηνογραφία: Λυδία Λαμπροπούλου Φωτιστικός σχεδιασμός: Βαγγέλης Μούντριχας Κοστούμια/ ειδικές κατασκευές: Κωνσταντίνος Χαλδαίος

Μετά τις πρώτες sold out παραστάσεις, το χοροθεατρικό έργο Άτιτλον της Αντωνίας Οικονόμου θα παρουσιαστεί για έναν δεύτερο κύκλο παραστάσεων στις 11, 12 και 13 Ιουνίου 2024, στο Σύγχρονο Θέατρο.

Ένα αόρατο χέρι ζωγραφίζει και τα φαντάσματα του δημιουργού παίρνουν σάρκα και οστά. Σε έναν στοιχειωμένο τόπο σύγκρουσης, παραμένει ένας απλός θεατής. Ο πίνακας που σταδιακά εμφανίζεται σε τρισδιάστατη μορφή, απαθανατίζεται μέσα σε ένα λευκό καμβά. Οι διαστρεβλωμένες φιγούρες που γεννιούνται αφήνουν πίσω τα ίχνη και το αποτύπωμα της διαδρομής τους τεκμηριώνοντας στο χώρο του καμβά μια ιστορία που οδεύει από την αρχή προς το τέλος της. Σαν ένα ακατανόητο χάος που, όπως η ίδια η φύση, δημιουργεί τάξη.

Μία παραστατική αλληγορία για την οικουμενική ανάγκη του ανθρώπου να δημιουργεί διαμέσου του σώματος, του οποίου η μνήμη, και το οποίο ως μνήμη, είναι καταδικασμένο πάντα να επιστρέφει στις πληγές που νομίζει ότι έχει ξεχάσει.

Η χορογράφος Αντωνία Οικονόμου γράφει: Το Άτιτλον ξεκίνησε το 2019 και η διαδικασία δημιουργίας του διακόπηκε λόγω lockdown. Σε αυτό το διάστημα άρχισα να πειραματίζομαι με την κινούμενη εικόνα, με κινηματογραφικά και εικαστικά μέσα. Αυτές οι διαδικασίες είχαν ως αποτέλεσμα τη νέα εκδοχή του Άτιτλον επαναπροσεγγίζοντάς το μέσα από νέους φακούς πέρα από την χορογραφικό γίγνεσθαι. Σε συνεργασία με τον Κωνσταντίνο Σκουρλή δημιουργήσαμε ένα νέο score με στόχο ο ήχος, το φως, τα κινούμενα σώματα και ο εικαστικός χώρος να είναι σε συνεχή διάλογο και να “οδεύουν” μαζί προς μία ακίνητη εικόνα, ένα ασπρόμαυρο σύμπαν. Το Άτιτλον αποτελεί για μένα έναν πολυδιάστατο κόσμο που χωράει μια ιστορία για τον έρωτα, τη σύγκρουση, την μνήμη και το τραύμα.

Ημέρες & ώρες παραστάσεων

Τρίτη 11 Ιουνίου

Τετάρτη 12 Ιουνίου

Πέμπτη 13 Ιουνίου

Ώρα έναρξης 21:30

 

Τιμές εισιτηρίων

12€ Γενική Είσοδος

10€ Μειωμένο *

*Φοιτητικά, Ανέργων, Αμεα, άνω των 65, Ατέλειες