Στην τελική ευθεία για το μεγάλο ξεκίνημα, το 2025, είναι πλέον το εγχείρημα για την αναμόρφωση της Στοάς Αρσακείου, ένα κτίριο με παράδοση σχεδόν 200 ετών, στην «καρδιά» της Αθήνας, το οποίο αναμορφώνεται πλήρως μετά από επένδυση ύψους 15 εκατ. ευρώ που «τρέχει» η Legendary Foods.

Στόχος, η δημιουργία ενός πολυσυλλεκτικού προορισμού γαστρονομίας, πολιτισμού και εμπορίου στην Αθήνα, τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες της πόλης, φιλοδοξώντας παράλληλα να δώσει και μία μεγάλη τονωτική ένεση στην ευρύτερη περιοχή: Η πρόβλεψη για την επισκεψιμότητα σε καθημερινή βάση στο νέο project αντιστοιχεί μεταξύ 7.000- 8.000 επισκεπτών, προσβλέποντας παράλληλα και στη δημιουργία μιας συνεχούς ροής επισκεπτών μεταξύ πλατείας Συντάγματος και πλατείας Ομονοίας.

Χθες ανακοινώθηκε η συμφωνία για πρώτη φορά στην Ελλάδα της λειτουργίας του «Europa Experience» του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ένα διαδραστικό μουσείο για την ιστορία και τη λειτουργία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πρόκειται να λειτουργήσει προς τις αρχές του επόμενου έτους. Μάλιστα, η Αθήνα γίνεται η 13η πόλη που θα φιλοξενεί το Europa Experience μαζί με το Βερολίνο, το Παρίσι, τη Ρώμη, τη Βιέννη και άλλες οκτώ πρωτεύουσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακριβώς η λειτουργία του νέου μουσείου επιβεβαιώνει και τον πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα της αναβίωσης της Στοάς Αρσακείου, η οποία έρχεται να προστεθεί στο γενικότερο κύμα ανάπλασης του κέντρου της Αθήνας. Η Στοά Αρσακείου, ένα κτίριο με παράδοση σχεδόν 200 ετών, στη συμβολή των οδών Πεσμαζόγλου και Σταδίου και πρόσοψη επί τεσσάρων οδών – Σταδίου, Πεσμαζόγλου, Αρσάκη και Πανεπιστημίου – που εδώ και χρόνια παρέμενε κλειστή, μεταμορφώνεται έτσι σε «ένα δυναμικό κόμβο ενδιαφέροντος, που συνίσταται στο τρίπτυχο γαστρονομία, πολιτισμός και λιανική αγορά ένδυσης», όπως αναφέρουν οι επιτελείς της.

Η ιδέα είναι για τη δημιουργία ενός νέου και «ζωντανού» «τοπόσημου» στο κέντρο της Αθήνας στα πρότυπα αντίστοιχων εγχειρημάτων σε μητροπόλεις του κόσμου, με γνωρίσματα εμπορικού αλλά και ταυτόχρονα πολιτιστικού, επιμορφωτικού και γευσιγνωστικού χαρακτήρα, που θα αναδεικνύει διαχρονικά την ελληνική και μεσογειακή διατροφή και τον γαστρονομικό πολιτισμό της Ελλάδας.

Η Legendary Food μετά τη διενέργεια διαγωνισμού έχει αναλάβει την ανάπλαση χώρων της Στοάς Αρσακείου και τη χρήση για 35 χρόνια, υλοποιώντας μια πολύ σημαντική και απαιτητική επένδυση, με δεδομένη τη φυσιογνωμία και ιστορικότητα του εμβληματικού κτιρίου.

ΠΗΓΗ New Money  Στεφανία Σούκη