Home Προσωπα Το «Hillbilly Elegy» του Vance γίνεται πολιτικό αλεξικέραυνο

Το «Hillbilly Elegy» του Vance γίνεται πολιτικό αλεξικέραυνο

by bot

Το «Hillbilly Elegy» του Vance γίνεται πολιτικό αλεξικέραυνο

Καθώς οι Αμερικανοί ψηφοφόροι αρχίζουν να εξοικειώνονται με τον πρόσφατα ανακοινωθέντα υποψήφιο αντιπρόεδρο του Ντόναλντ Τραμπ Γερουσιαστή του Οχάιο JD Vance είναι σχεδόν αδύνατο να αποφύγουν τα απομνημονεύματά του.
Γράφτηκε το 2016, το Hillbilly Elegy: A Memoir of a Family and Culture in Crisis, αφηγείται την ιστορία της ανατροφής του κ. Vance στο Middletown του Οχάιο, σε γονείς που προέρχονταν από τα Απαλάχια του ανατολικού Κεντάκι.
Διερεύνησε από πρώτο χέρι την εμπειρία του με την φτώχεια και τον εθισμό των φτωχών, λευκών κοινοτήτων και έγινε μπεστ σέλερ μόλις ο Τραμπ ανέβηκε στην εξουσία.

Οκτώ χρόνια αργότερα, το βιβλίο έχει γίνει ένα νέο πολιτικό αλεξικέραυνο στην προεδρική κούρσα του 2024. Οι επικριτές λένε ότι δείχνει έλλειψη κατανόησης. Άλλοι λένε ότι αποτυπώνει τέλεια τη ζωή του.
Οι θαυμαστές επίσης γοητεύονται από το βιβλίο και το αγοράζουν σε μεγάλους αριθμούς, παρακολουθούν την κινηματογραφική του μεταφορά και υποστηρίζουν ότι δείχνει ότι ο κ. Βανς είναι ένας «καθημερινός» άνθρωπος.

Τα απομνημονεύματα και η κινηματογραφική διασκευή που σκηνοθέτησε ο Ρον Χάουαρντ και πρωταγωνιστούν οι Γκλεν Κλόουζ και Έιμι Άνταμς – η οποία έλαβε αρκετές υποψηφιότητες για Όσκαρ – μπορεί να προσφέρει στους ψηφοφόρους μια γεύση του ποιος είναι ο κ. Βανς και πώς βλέπει την ανατροφή του.

Ο Vance «μπορεί να πάει μόνο προς τα πάνω»: Vance: Οι Ρεπουμπλικάνοι ψηφοφόροι επικροτούν την επιλογή του αντιπροέδρου

Ο JD Vance άσκησε κάποτε κριτική στον Trump. Τώρα είναι ο υποψήφιος συνεργάτης του

Η επιλογή Βανς εντείνει τους ευρωπαϊκούς φόβους για την προεδρία Τραμπ
Το βιβλίο έχει γίνει τόσο δημοφιλές θέμα συζήτησης στο διαδίκτυο που ο ιστότοπος βιβλίων Goodreads μπλόκαρε νέες κριτικές μετά την ανάδειξη του κ. Vance από τον Trump ως υποψήφιου αντιπάλου του.«Η αξιολόγηση αυτού του βιβλίου δεν είναι προσωρινά διαθέσιμη», αναφέρει ο ιστότοπος. «Αυτό το βιβλίο έχει προσωρινούς περιορισμούς στην υποβολή αξιολογήσεων και κριτικών. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι έχουμε εντοπίσει ασυνήθιστη συμπεριφορά που δεν ακολουθεί τις κατευθυντήριες γραμμές μας για τις κριτικές».

Αυτό είναι πιθανό να εμποδίζει τους χρήστες να «βομβαρδίζουν» τη σελίδα και να αξιολογούν αρνητικά ή θετικά το βιβλίο με κριτήρια άλλα από την ποιότητά του.

Το Goodreads αρνήθηκε να σχολιάσει όταν ρωτήθηκε από το BBC γιατί έκλεισαν οι αξιολογήσεις.
Ο βομβαρδισμός κριτικών είναι ένα αυξανόμενο φαινόμενο στο διαδίκτυο. Η συγγραφέας του βιβλίου «Eat Pray Love» Elizabeth Gilbert έγινε πέρυσι στόχος για ένα βιβλίο που κάποιοι αναγνώστες είπαν ότι «δοξάζει» τους Ρώσους. Η Γκίλμπερτ διέκοψε την έκδοση.

Η κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου του κ. Vance έχει στοχοποιηθεί με παρόμοιο τρόπο.
Το Letterboxd, ένα αντίστοιχο του Goodreads για τον κινηματογράφο, κατέγραψε αύξηση των κριτικών.
Αλλά δεν είναι μόνο μίσος.

Το βιβλίο, σε χάρτινο και σκληρό εξώφυλλο, βρίσκεται σήμερα στο Νο 1 και Νο 2 των λιστών μπεστ σέλερ του Amazon.

Η ταινία, η οποία κυκλοφόρησε το 2020, έφτασε στο Νο 6 των 10 καλύτερων ταινιών του Netflix την επομένη της ανακοίνωσης της επιλογής του κ. Βανς.

bbc

You may also like

artpointview.gr @ 2024