Home Προβολεις Σύλλογος Φίλων της Κέας: Μια θεατρική και μια μουσική εκδήλωση στο πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου 2024

Σύλλογος Φίλων της Κέας: Μια θεατρική και μια μουσική εκδήλωση στο πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου 2024

4 και 10 Αυγούστου 

by bot

Σύλλογος Φίλων της Κέας: Μια θεατρική και μια μουσική εκδήλωση στο πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου 2024

4 και 10 Αυγούστου 

Δύο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις – μια θεατρική και μια μουσική, αμφότερες υπό  υπό την αιγίδα του Συλλόγου Φίλων της Κέας – πραγματοποιούνται το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου στην αγαπημένη Τζια.

Στο θεατράκι του Λαογραφικού Μουσείου Κέας, την Κυριακή 4  Αυγούστου στις  9μμ  θα παρουσιαστεί Η ΔΙΑΦΑΝΗ

 Κείμενο – σκηνοθεσία: Περικλή Μοσχολιδάκη.

Κοστούμια: Μάριος Βουτσινάς.

Βιολοντσέλο και φλάουτο: ‘Αλμπα Λυμτσιούλη – Μοναστέριο.

Στο ρόλο της ΔΙΑΦΑΝΗΣ : Μάγδα Κατσιπάνου.

Πρόκειται για τη συγκλονιστική ιστορία της μητέρας του Εθνικού μας Ποιητή Διονυσίου Σολωμού, Αγγελικής Νίκλη, η δραματική της σχέση με τον γιο της και η ζωή του Ποιητή που μοιάστηκε ανάμεσα στην Ζάκυνθο και την Κέρκυρα.

Η θρυλική παράσταση παίζεται για τέταρτη χρονιά στην Αθήνα.

 

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΜΙΑΣ ΠΟΛΥ ΕΠΙΤΥΧΟΥΣ ΕΚΘΕΣΗΣ “ΚΕΑ Η ΑΡΙΣΤΗ”.

Ο Σύλλογος Φίλων Κέας διοργανώνει μουσική εκδήλωση για το κλείσιμο της έκθεσης ” ΚΕΑ η αρίστη”, το Σάββατο 10 Αυγούστου, με τον μουσικό Βαγγέλη Τούντα και τον φωτογράφο Άγγελο Νικολόπουλο. Η έκθεση πήρε παράταση λόγω της μεγάλης επιτυχίας της. Οι εκπρόσωποι της ομάδας της έκθεσης και του συλλόγου ευχαριστούν ιδιαιτέρως την κυρία Μαρτίνου για την παραχώρηση του οικήματος, εκεί όπου ολοκληρώνεται η έκθεση.

Τα έσοδα της συναυλίας θα είναι χορηγία του συλλόγου στο Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κέας για την αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου που χρειάζονται.

Μουσική και εικόνες

Ο Βαγγέλης Τούντας σε μια σόλο διαδραστική μουσική Performance με ταυτόχρονη προβολή εικόνων από το portfolio του φωτογράφου Άγγελου Νικολόπουλου.

Solo Performance (Project)

To Solo Music Performance είναι ένα διαδραστικό μουσικό πρότζεκτ που ταξιδεύει σε ένα μεγάλο φάσμα μουσικών ειδών. Ξεκινώντας με lounge διάθεση και καταλήγοντας σε dance ethnic ατμόσφαιρες, ο Βαγγέλης Τούντας ηχογραφεί επιτόπου ήχους και μελωδίες που αναπαράγονται συνεχώς (livelooping) ενώ με τα διάφορα εφέ που χρησιμοποιεί στο βιολί , την κιθάρα, τα πλήκτρα και τα κρουστά , συνδέει, συνοδεία φωνητικών, τον παραδοσιακό ήχο του βιολιού με απρόβλεπτα μουσικά είδη και στιλ.

Κατά τη διάρκεια της Performance προβάλλονται φωτογραφίες του Άγγελου Νικολόπουλου ειδικά προσαρμοσμένες και εναρμονισμένες με την μουσική ροή.  Οι φωτογραφίες αποτελούν τμήμα του portfolio “Εξώφυλλα γυμνά» με υποθετικά εξώφυλλα δίσκων βινυλίου που αναζητούν μουσική.  

=============== 

  • Βαγγέλης Τούντας

Ο Βαγγέλης Τούντας είναι βραβευμένος συνθέτης, και μουσικός. Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Κέα. Από πολύ μικρή ηλικία ασχολήθηκε με την μουσική, αρχίζοντας μαθήματα κλασσικής κιθάρας με τον Μάνο Αναγνώστου και αργότερα θεωρητικά μαθήματα με τον Στέλιο Βλασσόπουλο.

Σπούδασε στο Ελληνικό Ωδείο κλασσική κιθάρα με τον Άγγελο Νικολόπουλο και Ανώτερα Θεωρητικά με την Ειρήνη Αρχάυλη. Ως σολίστας του βιολιού ασχολήθηκε από πολύ μικρή ηλικία με την ελληνική παραδοσιακή μουσική καθώς και με την world και ethnic music.

Έχει πολλές συμμετοχές σε ηχογραφήσεις και παραστάσεις στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό. Από το 2002 ξεκίνησε να ασχολείται με την μουσική παραγωγή την ενορχήστρωση και την μουσική τεχνολογία. Έχει συνθέσει ορχηστρική μουσική για θέατρο, τηλεοπτικές σειρές, διαφημιστικά spot, όπως και πολλά τραγούδια για διάφορους καλλιτέχνες. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται και με την παραγωγή, ενορχήστρωση και σύνθεση μουσικής για ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους.

Έχει συνθέσει πρωτότυπη μουσική στις ταινίες «Κάνε το Βήμα» 2015, «Αγαπά σαν να μην υπάρχει αύριο» (Silver Cannes Lion 2016), «Από την αρχή» 2017, που απέσπασε ένα χρυσό και ένα ασημένιο βραβείο στο Διεθνές Φεστιβάλ  Δημιουργικότητας των Καννών (Cannes Lions International Festival of Creativity), «The taste of love» 2018, «Robogirl» 2019, στο Ντοκιμαντέρ The Real Robokids (Silver Cannes Lion 2021), «Μικρές Ιστορίες Μεγάλης Αγάπης» 2022 κ.α.

www.vaggelistountas.gr

 

  • Άγγελος Νικολόπουλος

Μελετά συστηματικά την τέχνη και την αισθητική της φωτογραφίας και παρουσιάζει τη δουλειά του σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις. Ταυτόχρονα ασχολείται με τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, τη μουσική και τη συγγραφή εκπαιδευτικών βιβλίων.

Ο Άγγελος προσπαθεί να συλλάβει με την φωτογραφία την αόρατη λάμψη της καθημερινότητας στα μικρο-τοπία που μας περιβάλλουν. Οπλίζει την οπτική του με περιέργεια και χιούμορ προσπαθώντας να κατανοήσει τον κόσμο,  αναζητώντας ταυτόχρονα κάτι καινούριο για  τον εαυτό του. 

Διδάσκει φωτογραφία σε σχολές και πολιτιστικά κέντρα.

Έχει τιμηθεί με πρώτα βραβεία στους διεθνείς διαγωνισμούς:

  • “Great Photo Awards” (2023) 1ο Βραβείο στην κατηγορία “Minimalism”
  • “The Wall” (2021) 1ο Βραβείο

Είναι καλλιτεχνικός διευθυντής επί 30 χρόνια του διεθνούς “Φεστιβάλ Kιθάρας Ερμούπολης” της Σύρου.

www.angelosnik.com

You may also like

artpointview.gr @ 2024