To Vessel είναι μια υπηρεσία προβολής διαδικτυακού βίντεο, το οποίο λειτουργεί ως συνδρομητική υπηρεσία με κόστος 3 δολαρίων το μήνα στις ΗΠΑ. 

Το Vessel είναι δημιούργημα του πρώην διευθύνοντος συμβούλου του Hulu, Jason Kilar. Στο Vessel μπορεί κανείς να παρακολουθήσει βίντεο από αστέρια των viral βίντεο στο Διαδίκτυο, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τα βίντεο που εμφανίζονται εκεί θα είναι αποκλειστικά διαθέσιμα στο Vessel και πουθενά αλλού τις πρώτες 72 ώρες από το ανέβασμά τους. Αυτό το χρονικό διάστημα μπορεί να παραταθεί εάν το επιθυμεί ο δημιουργός του βίντεο.

Το YouTube κρατά το 45% από τα διαφημιστικά έσοδα που προκύπτουν από την κίνηση που προκαλούν τα βίντεο ενός χρήστη. Στην περίπτωση του Vessel, το ποσοστό της παρακράτησης είναι 30%. Το Vessel προσφέρει επίσης το 60% από τα έσοδα που προκύπτουν από τις συνδρομές των χρηστών του.

Σύμφωνα με το The Verge, το YouTube έσπευσε να ανανεώσει τις συμβάσεις με τους top δημιουργούς βίντεο που φέρνουν πολλά κλικ στο δίκτυό του, καθώς φαίνεται πως το απασχολεί η παρουσία του Vessel. Μένει να φανεί πώς θα τα πάει εμπορικά. Τώρα δίνει μία δοκιμαστική περίοδο ενός μήνα δωρεάν στους χρήστες του, με την εφαρμογή για iOS να είναι έτοιμη, ενώ αργότερα θα ακολουθήσει και η εφαρμογή για τα Android smartphones.

pestaola.gr