Home Life & Art Ο διάσημος αμερικανός ηθοποιός Μάθιου Πέρι πέθανε σε ηλικία 54 ετών.

Ο διάσημος αμερικανός ηθοποιός Μάθιου Πέρι πέθανε σε ηλικία 54 ετών.

by bot

Ο Αμερικανός ηθοποιός Μάθιου Πέρι, γνωστός από τον ρόλο του Τσάντλερ Μπινγκ στην επιτυχημένη τηλεοπτική κωμική σειρά Friends της δεκαετίας του ’90, πέθανε σε ηλικία 54 ετών.

Ο ηθοποιός βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Λος Άντζελες, δήλωσαν πηγές των αστυνομικών αρχών στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Η σειρά Friends, η οποία παρακολουθούσε τις τύχες έξι νεαρών φίλων που ζούσαν στη Νέα Υόρκη, προβλήθηκε από το 1994 έως το 2004.

Το τελευταίο του επεισόδιο παρακολούθησαν 52,5 εκατομμύρια στις ΗΠΑ, καθιστώντας το το πιο δημοφιλές τηλεοπτικό επεισόδιο της δεκαετίας του 2000.

Οι LA Times και το TMZ, που ανέφεραν πρώτοι ότι ο Πέρι πέθανε, ανέφεραν ότι ο ηθοποιός βρέθηκε χωρίς ανταπόκριση σε ένα τζακούζι στο σπίτι του.

Η Warner Bros TV, η οποία παρήγαγε το Friends, δήλωσε ότι “είμαστε συντετριμμένοι από τον θάνατο του αγαπημένου μας φίλου Μάθιου Πέρι”.

“Ο Μάθιου ήταν ένας απίστευτα ταλαντούχος ηθοποιός και ένα ανεξίτηλο μέλος της οικογένειας του Warner Bros. Television Group”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

“Ο αντίκτυπος της κωμικής του ιδιοφυΐας έγινε αισθητός σε όλο τον κόσμο και η κληρονομιά του θα συνεχίσει να ζει στις καρδιές τόσων πολλών ανθρώπων. Αυτή είναι μια σπαρακτική μέρα και στέλνουμε την αγάπη μας στην οικογένειά του, στους αγαπημένους του και σε όλους τους αφοσιωμένους θαυμαστές του”.

Aθens Bookstore Publications σε μετάφραση Μάνου Τζιρίτα και Θανάση Χειμωνά.

Μεγάλωσε στην Οτάβα του Οντάριο, όπου έγινε κορυφαίος νέος τενίστας στον Καναδά. Ωστόσο, αφού μετακόμισε στο Λος Άντζελες σε ηλικία 15 ετών για να ζήσει με τον πατέρα του, άρχισε να ενδιαφέρεται περισσότερο για την υποκριτική. Παρέμεινε φίλος του τένις και έπαιζε σε κάθε ευκαιρία. Οσο ζούσε στον Καναδά, ήταν συμμαθητής με τον σημερινό πρωθυπουργό, Τζάστιν Τριντό. «Ο θάνατος του Μάθιου Πέρι είναι συγκλονιστικός και θλιβερός», έγραψε εκείνος στο X. «Δεν θα ξεχάσω ποτέ τα παιχνίδια της σχολικής αυλής που παίζαμε και ξέρω ότι οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο δεν πρόκειται να ξεχάσουν ποτέ τη χαρά που τους έφερε. Ευχαριστώ για όλα τα γέλια, Μάθιου. Αγαπήθηκες- και θα μας λείψεις».

Όταν αποφοίτησε από το γυμνάσιο, σκόπευε να εγγραφεί στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια. Ωστόσο, όταν του προτάθηκε ένας πρωταγωνιστικός ρόλος στην τηλεοπτική σειρά, Second Chance (1987), άδραξε την ευκαιρία να ξεκινήσει την καριέρα του ως ηθοποιός.

Εμφανίστηκε στην κωμωδία «Ο μαφιόζος της διπλανής πόρτας (2000) δίπλα στον Μπρους Γουίλις. Επίσης, στο «Και ύστερα ήρθε ο έρωτας» (1997), «Στον πυρετό της εφηβείας» (1988), «Το κορίτσι του μπαμπά» (1989), Parallel Lives (1994), «Κατά φαντασίαν ήρωες» (1988) και «Τανγκό για τρεις» (1999).

«Έμαθα να πέφτω από νωρίς στη ζωή μου – ήμουν στα έξι μου – γιατί συνειδητοποίησα ότι ήταν ένας τρόπος να κάνω τα κορίτσια να γελούν» έλεγε.

Σημείωνε επίσης πως συνήθως ερμηνεύοντας τους ρόλους του έπαιζε τον εαυτό του. «Με ελκύουν κάποιοι κατεστραμμένοι χαρακτήρες που προσπαθούν να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι» ήταν ένα ακόμα απόφθεγμά του.

You may also like

artpointview.gr @ 2024