Home pins & passwords

pins & passwords

by bot

Προσωπικοί Kωδικοί και Συνθηματικά ή αλλιώς PINS and Passwords!

Η ζωή μας είναι γεμάτη δικλείδες ασφαλείας που η κάθε μία έχει το δικό της κωδικό! Η πιστωτική μας κάρτα, η χρεωστική μας κάρτα, το gmail μας, ο υπολογιστής μας, ο συναγερμός του σπιτιού, το phone banking, ο κλειδάριθμος στο Taxis, το pin του κινητού μας, το facebook, το linkedIn, το Twitter, το ebay, το paypal… όλα αυτά έχουν το δικό τους pin ή password που πρέπει να απομνημονεύσουμε ή (κατά παράβαση των ειδικών) να αποθηκεύσουμε σε χαρτάκια, κινητά, καρτούλες, αυτοκολλητάκια, διακινδυνεύοντας έτσι να μας τα κλέψουνε.

Οι έρευνες (αν και δεν έχουν καταλήξει όλες σε κοινά αποτελέσματα) λένε ότι ο μέσος άνθρωπος έχει γύρω στα 15 με 20 διαφορετικά pins & passwords και σχεδόν 1 στους 10 πρέπει να απομνημονεύσει τις πληροφορίες 50 διαφορετικών λογαριασμών.

Αυτό φυσικά οδήγησε το 60% των ανθρώπων να χρησιμοποιούν το ίδιο password σε πολλούς διαφορετικούς λογαριασμούς που σημαίνει ότι αν το χάσουνε ή τους το κλέψουνε η ζημιά μπορεί να είναι πολύ μεγάλη.

Οι ειδικοί λένε ότι πλέον κοντεύουμε να πνιγούμε στα passwords. Οι περισσότερες εταιρίες έχουν στα sites τους secure login που σημαίνει υποχρεωτικά όνομα χρήστη και password. Αυτό όμως έχει οδηγήσει σε ανεξέλεγκτη χρήση και σε εκφυλισμό της αξίας των passwords.

8% των χρηστών έχουν τα passwords γραμμένα σε χαρτάκια τα οποία βρίσκονται 2 βήματα από τον υπολογιστή τους,
25% έχει χαρτάκια με pins μέσα σε πορτοφόλια και τσάντες δίπλα στις αντίστοιχες πιστωτικές κάρτες.
• Τα 2/3 από αυτούς μπαίνουν στο κόπο να καμουφλάρουν κάπως τα νούμερα αλλά οι περισσότεροι απλά τα γράφουν ανάποδα.

Αυτά φυσικά είναι ο εφιάλτης κάθε υπεύθυνου ασφαλείας σε τράπεζα.

Συνήθως, οι «ηλεκτρονικά» δραστήριοι άνθρωποι πρέπει να απομνημονεύσουν ένα νέο password ή pin κάθε 3 μήνες. Για να μην αναφέρουμε και τις ερωτήσεις ασφαλείας όπως “ποιο είναι το επώνυμο της μητέρας σας; / ποιο είναι το όνομα του αγαπημένου σας κατοικίδιου; / πώς ονομάζεται ο πρώτος σας δάσκαλος;”

Οι περισσότεροι χρήστες δεν μπορούσαν να θυμηθούν τις σωστές απαντήσεις (ούτε το επίθετο της μάνας σου;;;;) με αποτέλεσμα οι λογαριασμοί τους να μείνουν κλειδωμένοι για πάντα.

Και μιας και μιλάμε για passwords αυτή είναι μια λίστα με μερικά από τα χειρότερα και πιο προβλέψιμα. Οπότε αν δείτε το δικό σας κάπου εκεί μέσα, ήρθε ο καιρός να το αλλάξετε.

1. password
2. 1234
3. 12345
4. 123456
5. 12345678
6. dragon
7. trustno1
8. baseball
9. letmein (;;;;;;)
10. monkey
11. 696969
12. abc123
13. michael
14. master
15. 111111

 

Πόσα pins & passwords έχει ο μέσος χρήστης;

[Widget_Twitter id=”1″]

artpointview.gr @ 2024