Home Coca Cola προς στελέχη: Ακυρώστε τα πάρτι, μην αγοράζετε λιμουζίνες

Coca Cola προς στελέχη: Ακυρώστε τα πάρτι, μην αγοράζετε λιμουζίνες

by bot

Μαύρα Χριστούγεννα θα περάσουν οι εργαζόμενοι της Coca Cola, καθώς ανακοινώθηκε ότι η εταιρεία πρόκειται να κάνει περικοπές 2000 θέσεων εργασίας τις επόμενες εβδομάδες, στο πλαίσιο του σχεδίου της να εξοικονομήσει 3 δισ. δολάρια από τον ετήσιο προϋπολογισμό της, όπως αναφέρει ρεπορτάζ της Wall Street Journal.

Το αντίκτυπο των περικοπών αναμένεται να είναι μεγαλύτερο στην έδρα της εταιρείας στην Ατλάντα, αλλά και στα κατά τόπους γραφεία της σε όλο τον κόσμο., “όπου πάνω από 10% του προσωπικού θα μπορούσε να χάσει τη δουλειά του”, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Οι εργαζόμενοι προς αποχώρηση θα λάβουν τη σχετική ειδοποίηση της απόλυσής τους μέχρι τις 15 Ιανουαρίου.

Το σχέδιο εξοικονόμησης ανακοινώθηκε μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας, με πτώση 14% στα κέρδη γ’ τριμήνου.

Εκτός των απολύσεων, η εταιρεία σχεδιάζει να βάλει “ψαλίδι” και στα προνόμια των στελεχών, μεταξύ των οποίων και η υπηρεσία παροχής λιμουζινών για τους υψηλόβαθμους, αλλά και τα πολυτελή πάρτι που έδινε για τους αναλυτές της Wall Street.
Παράλληλα, η εταιρεία κατήργησε τα ηχητικά μηνύματα που μπορούσαν να στέλνουν οι υπάλληλοι από τα εταιρικά τους τηλέφωνα, κάτι που  αναμένεται να εξοικονομήσει περί τα 100.000 δολάρια, ενώ εφαρμόστηκε και αυστηρότερος έλεγχος για τα εταιρικά έξοδα των διευθυντικών στελεχών.

Π

artpointview.gr @ 2024