Home Παρελθόν ο φόρος 75% στη Γαλλία. θα γυρίσει ο Ντεπαρτιέ;

Παρελθόν ο φόρος 75% στη Γαλλία. θα γυρίσει ο Ντεπαρτιέ;

by bot

Τα αμελητέα κέρδη που έφερε στη γαλλική οικονομία ο φόρος 75% για το τμήμα των ατομικών εσόδων πάνω από το ένα εκατομμύριο ευρώ οδηγούν στην παύση του μέτρου στο τέλος του μήνα, ενώ σύμφωνα με τους ειδικούς η ζημία στη Γαλλία ως πόλου έλξης για όσους έχουν υψηλά εισοδήματα υπήρξε σημαντική.

«Η μεταρρύθμιση σαφώς έπληξε τη φήμη και την ανταγωνιστικότητα της Γαλλίας», σχολίασε ο Γεργκ Στέγκεμαν, επικεφαλής της Kennedy Executive, εταιρείας οικονομικών και επιχειρηματικών μελετών, που εδρεύει στη Γαλλία και στη Γερμανία.

«Έγινε σαφώς πιο δύσκολο για τη Γαλλία να προσελκύσει κορυφαία στελέχη επιχειρήσεων απ΄ ό,τι ήταν προηγουμένως», πρόσθεσε.

Ο Ολάντ είχε αρχικά εισηγηθεί έναν φορολογικό συντελεστή 75% για τα εισοδήματα πάνω από το €1 εκατ. κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του εν έτει 2012, όταν ετοιμαζόταν να αναμετρηθεί με τον συντηρητικό τότε πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.

Η υπόσχεσή του συνέβαλε στη νίκη του στις προεδρικές εκλογές.

Στην τελική του μορφή, τον επίμαχο φόρο κλήθηκαν να αποδίδουν οι εταιρείες, όχι τα πρόσωπα, με τις γαλλικές ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρείες να είναι η πρώτες που αντέδρασαν, ενώ ο ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ πήρε τη ρωσική υπηκοότητα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα φορολογικά βάρη στη Γαλλία.

«Μερικοί μετέφεραν την έδρα τους στο εξωτερικό—στο Λουξεμβούργο, στο Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε ο ειδικευμένος σε φορολογικές υποθέσεις δικηγόρος Ζαν-Φιλίπ Ντελσόλ.

artpointview.gr @ 2024