Η σκηνή στα πόδια ενός ανελκυστήρα στο Γκστάαντ: πενήντα άτομα περιμένουν να ανέβουν για σκι. Οι κυρίες φορούν γούνινα καπέλα μπλε ή ροζ, βλέπει κανείς τσιντσιλά παντού.

Ανάμεσά τους μια αγγλίδα ηθοποιός, η  Carey Mulligan, με τις φίλες της, αλλά επίσης στυλίστες, μανεκέν, δικηγόροι και άεργοι πλούσιοι. Η ώρα είναι 10:30 το πρωί. Κάποιος φωνάζει: «Darling, κάπου στον κόσμο τώρα είναι ώρα για κοκτέηλ!»
Σε τι χρησιμεύει η υψηλή κοινωνία; Σε τίποτα ίσως, αλλά αυτό δεν την εμποδίζει να υπάρχει. Ορισμένοι ονειρεύονται να αποτελέσουν μέρος της, άλλοι θέλουν να την καταστρέψουν. Εκείνη συνεχίζει να υπάρχει και κοιτάζει τον πλανήτη από ψηλά.
Φέτος στο Γκστάαντ γιόρτασε τα 10α γενέθλιά του το σάιτ  A Small World -Ενας μικρός κόσμος. Ξεκίνησε το 2004, πριν την έκρηξη του facebook και του twitter, αυτό το σάιτ χρησίμευε στο να το διαβάζουν μόνο οι πλούσιοι οι οποίοι δεν ήθελαν να βρίσκονται κάπου με κάποιες άλλες χιλιάδες κοινών θνητών. Πλήρωνες 80 ευρώ και γίνονταν μέλος μόνο κάποιος από τη στενή παρέα. Στο Γκστάαντ τα μέλη του σάιτ συγκεντρώνονται κάθε χρόνο για να γιορτάσουν το γεγονός ότι είναι όμορφα, πλούσια, μοναδικά.

(Mια ομάδα νεαρών Αγγλίδων από το A Small World)

H ομάδα φίλων του σάιτ έμενε στο  Gstaad Palace που μοιάζει τρομερά με το  Grand Budapest Hotel από την ταινία του Βες Αντερσον, σε χλιδή και ομορφιά.

Η ομάδα τριγυρίζει απο δω κι από κει μέσα στην ημέρα. Στη συνέχεια τζακούζι, σπα, φαγητό και γκαλά βραδυνά με τουαλέτες μάξι και κοστούμι.
Η ηθοποιός  Carey Mulligan ανεβαίνει σε μια σκηνή και φωνάζει σε όλους να κάνουν δωρεά για μια ΜΚΟ, την Warchild. Κάποιος της παίρνει το μικρόφωνο από το χέρι και λέει: «Υπάρχουν πολλοί πλούσιοι άνθρωποι μέσα στην αίθουσα, δώστε». Ενα παιχνίδι τόμπολας γυρίσει και μπορεί κάποιος να κερδίσει μια δερμάτινη τσάντα Cavalli, ταξίδια, μια νύχτα σε πολυτελές ξενοδοχείο.
Μετά το γκαλά όλος ο κόσμος κατευθύνεται προς τα νάιτ κλαμπ του ξενοδοχείου. Εκεί ο κοσμηματοπώλης Waris Ahluwalia, ο οποίος φωνάζει ικανοποιημένος: «Αυτό το week end είναι υπέροχο, μια ομάδα φίλων βρίσκονται ψηλά σε ένα βουνό, τι άλλο να ζητήσει κανείς από τη ζωή;». Σωστά.

(Αριστερά η στυλίστρια Catherine Baba, στο μέσον δύο νεαρές δείχνουν τα κάλλη τους, δεξιά η αμερικάνα ζαχαροπλάστης Amirah Kassem)

Ποιοί άλλοι πάνε εκεί; Η Pixie Geldof, η κόρη του Bob που μοιάζει με κούκλα πορσελάνης. Η πανέμορφη Alma Jodorowsky, ηθοποιός, μανεκέν, εγγονή του σκηνοθέτη Alejandro Jodorowsky.
Η Yaz Bukey, γαλλιδο-τουρκάλα σχεδιάστρια κοσμημάτων με άψογο στυλ. Ο σχεδιαστής Anthony Vaccarello, η στυλίστρια Catherine Baba, η εντυπωσιακή Anna Cleveland, μανεκέν και κόρη της εξίσου μανεκέν Pat Cleveland, η οποία εξομολογείται ότι είναι ντυμένη με ρούχα από τον «θείο Καρλ», εννοώντας τον Lagerfeld. Η Tali Lennox χορεύει με ένα τραγούδι της μητέρας της Annie. Ο Louis-Marie de Castelbajac, γιός του σχεδιαστή Jean-Charles, με στυλ γάλλου εραστή, τρελαίνει τα κορίτσια ενώ ο Saif Mahdi, αντζέντης μόδας φωτογραφίζει όλες τις γυναίκες ουρλιάζοντας: «Θα κάνω φωτοσόπ, μην ανησυχείτε!».

(Αριστερά η τραγουδίστρια Alma Jodorowsky με τον αγαπημένο της, δεξιά μια παρέα τρώει fondue, κάτω αριστερά η ζαχαροπλάστης Amirah Kassem πριν τη γιορτή και κάτω δεξιά η κόρη της Lena, Tali Lennox)

(Αριστερά πάνω η ηθοποιός Cary Mulligan, δεξιά πάνω ο κοσμηματοπώλης Waris Ahluwalia και κάτω το μανεκέν Anna Cleveland)