Home Πολιτισμος Mark Zuckerberg: η μεγαλύτερη διαδικτυακή λέσχη ανάγνωσης

Mark Zuckerberg: η μεγαλύτερη διαδικτυακή λέσχη ανάγνωσης

by bot
Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ο ιδρυτής του Facebook, Mark Zuckerberg, μέσω του προφίλ του, προσκάλεσε τα 30 εκατομμύρια followers του να εκφέρουν γνώμη για το ποια θα είναι η προσωπική του πρόκληση για το 2015.
Τελικά, προ ολίγου, και μετά από 50.000 διαφορετικές προτάσεις, ανακοίνωσε ότι ο στόχος του για το νέο έτος είναι να διαβάζει κι ένα διαφορετικό βιβλίο ανά δύο εβδομάδες με στόχο να γνωρίσει “νέους πολιτισμούς, αντιλήψεις, ιστορίες και τεχνολογίες”. Για το λόγο αυτό, δημιούργησε την κοινότητα “A Year of Books” μέσω της οποίας θα έχει την ευκαιρία να δέχεται προτάσεις για το επόμενο ανάγνωσμά του, η οποία θα αποτελεί και έναν χώρο ανοιχτής συζήτησης σχετικά με τα θέματα που πραγματεύεται το κάθε βιβλίο.
Πρώτο βιβλίο της σελίδας, που αποτελεί τη μεγαλύτερη λέσχη ανάγνωσης στο Internet, έχοντας συγκεντρώσει ήδη 127.000 likes, είναι το “The End of Power” του Moisés Naím, το οποίο λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του Zuckerberg, εξαντλήθηκε από το Amazon, όπως αναφέρει το ReCode. Χαρακτηριστικό είναι το σχόλιο αναγνώστη που ανέφερε ότι το συγκεκριμένο εγχείρημα “πιθανότατα είναι η μεγαλύτερη συλλογική ανάγνωσης ενός βιβλίου που έχει ποτέ πραγματοποιηθεί” καταδεικνύοντας τη δύναμη του κοινωνικού δικτύου.

You may also like

artpointview.gr @ 2024