Home PEDIGA – Χιλιάδες κατεβαίνουν στους δρόμους, καθώς η Ευρώπη παλεύει με την ταυτότητά της…..

PEDIGA – Χιλιάδες κατεβαίνουν στους δρόμους, καθώς η Ευρώπη παλεύει με την ταυτότητά της…..

by bot

Σε ακραίες καιρικές συνθήκες χθες βράδυ πάνω από 10.000 Γερμανοί με σημαίες στα χέρια αψήφησαν τις εκκλήσεις της καγκελαρίου Μέρκελ για αυτοσυγκράτηση και τα 70 χρόνια πολιτικών ταμπού για να ακούσουν εκρηκτικές ομιλίες εναντίον των αλλοδαπών, των μέσων ενημέρωσης και της άρχουσας τάξης. PEDIGA – Πατριώτες Ευρωπαίοι εναντίον της ισλαμοποίησης της Δύσης.
Το κίνημα διαμαρτυρίας ξεκίνησε από τη Δρέσδη με λίγους αρχικά οπαδούς, που καλούσαν τον κόσμο να βγει στους δρόμους να διαμαρτυρηθεί, θυμίζοντας  ίσως την πιο σκοτεινή εποχή της γερμανικής ιστορίας. “Για την πατρίδα, για τα παιδιά μας”, αναγράφεται στη σελίδα του κινήματος στο facebook. “Η Δρέσδη δείχνει το δρόμο”.  Σύμφωνα με την αστυνομία στη χθεσινοβραδινή συγκέντρωση συμμετείχαν πάνω από 18000 άτομα –  η μεγαλύτερη συγκέντρωση ως τώρα.
Για πρώτη φορά μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ένα λαϊκιστικό κίνημα διεκδικεί ανοικτά το δικαίωμα στη διαμαρτυρία όσον αφορά μια εθνοτική μειονότητα και όπως όλα δείχνουν το κατεστημένο είναι τρομοκρατημένο.
Μεταξύ των συνθημάτων που ακούστηκαν και ακούγονται συχνά από τα πλήθη που συμμετέχουν σε τέτοιες διαδηλώσεις είναι “ΜΜΕ ψεύτες” – μια άλλη ηχώ από το Τρίτο Ράιχ – αλλά οι ηγέτες του PEDIGA είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί προκειμένου να μην ταυτιστούν με ναζιστικά σύμβολα.
“Οι ξένοι φέρνουν ασθένειες στη Γερμανία και θα πρέπει να τεθούν σε καραντίνα”, δήλωσε ένας από τους διαδηλωτές.

“Ο λόγος που βρίσκομαι εδώ”, δήλωσε ένας άλλος οπαδός, “είναι γιατί θέλω να ελπίζω ότι σε λίγες δεκαετίες θα εξακολουθούν να υφίστανται οι πυλώνες του γερμανικού πολιτισμού. Γι αυτούς τους λόγους αγωνίζομαι”

 

Ένας άλλος άνδρας δήλωσε ότι “στη Δρέσδη θέλουν να κτίσουν ή να ανακαινίσουν 14 σπίτια για μετανάστες που ζητούν άσυλο. Δεν έχουν ακούσει αναφορές για να κατασκευαστούν 14 νέα νηπιαγωγεία ή 14 σχολεία που επίσης χρειαζόμαστε επειγόντως”. Και κατέληξε : “Φοβάμαι ότι αυτή η ισλαμοποίηση γίνεται συντριπτική”
Η Ανγκέλα Μέρκελ στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά της παρότρυνε τους Γερμανούς πολίτες να μείνουν μακριά από τέτοιες εκδηλώσεις, αλλά οι παροτρύνσεις της εξ ελήφθησαν διαφορετικά, ότι το Βερολίνο ζει εκτός της κοινωνίας.
Το κίνημα PEDIGA έχει προσελκύσει ευρύ φάσμα οπαδών. Κάποιοι από το πλήθος που συμμετείχαν στις χθεσινές διαδηλώσεις εξέφρασαν τη συμπάθειά τους προς τη Ρωσία. Κάποιοι άλλοι ήταν θυμωμένοι με τις μειώσεις των συντάξεων ή με την Ευρωπαϊκή Ένωση γενικότερα.

 http://www.thetimes.co.uk/tto/news/world/europe/article4314799.ece

Η Κ. Αμανπούρ ρώτησε τον αρμόδιο Γερμανό υπουργό γιατί ο ηγέτης του PEDIGA Λουτζ Μπαχμαν, ο οποίος έχει στο ενεργητικό του εγκληματικές ενέργειες, όπως διαρρήξεις, οδήγηση σε κατάσταση μέθης, εμπόριο ναρκωτικών μπορεί να ηγείται του κινήματος. “Είναι μια καλή ερώτηση” είπε ο υπουργός για να συνεχίσει : Δεν γνωρίζω. Ο αντιπρόεδρος του κινήματος ηγείται μιας εταιρείας σεκιουριτά, άρα μπορεί να οργανώνει μεγάλες συγκεντρώσεις, εντός των οποίων υπάρχουν ακροδεξιές οργανώσεις. Άρα είναι καλά οργανωμένοι” ” Αλλά αυτός ο τύπος δεν είναι ο διανοούμενος της ιστορίας, πρέπει να υπάρχει κάποιος άλλος πίσω από αυτόν” Ο Τόμας ντε Μαιζιέρ εξήγησε βεβαίως ότι “καθένας μπορεί να οργανώνει διαδηλώσεις, αυτό αποτελεί κομμάτι της ελεύθερης κοινωνίας μας”

 

artpointview.gr @ 2024