Οι γυναίκες διατρέχουν έως και 50% μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν εποχική κατάθλιψη συγκριτικά με το αντρικό φύλο, ενώ είναι πιο επιρρεπείς στο φαγητό κατά τη χειμερινή περίοδο, σύμφωνα με μία νέα μελέτη, που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Anglian Home Improvements.

 

Η έρευνα δείχνει ότι οι γυναίκες αντιμετωπίζουν χειρότερα το χειμώνα – με το 50% των γυναικών να επηρεάζονται περισσότερο από τον καιρό από ό, τι οι άντρες. Επίσης 37% των γυναικών «παλεύουν» για να βρουν κίνητρα να βγουν έξω τους κρύους μήνες σε σύγκριση με το 28% των αντρών. Σύμφωνα με την έρευνα, οι γυναίκες δυσκολεύονται να συνηθίσουν την μείωση του ημερήσιου φωτός, αναφέροντας μια σειρά από προβλήματα, ενώ μόνο το 30% των ανδρών υποφέρει από το ίδιο πρόβλημα.

perierga.gr - Ο χειμώνας δεν ταιριάζει στις γυναίκες!

«Η έρευνα δείχνει ότι οι γυναίκες έχουν 50% περισσότερες πιθανότητες να υποφέρουν από κατάθλιψη του χειμώνα από ό, τι οι άντρες, γεγονός που υποστηρίζεται από επιστημονικά στοιχεία και είναι πολύ πιθανόν να σχετίζεται με αυξημένη ευαισθησία των γυναικών σε κυκλικές μεταβολές, ορμονικές, βιολογικές ή εποχιακές», ανέφερε η ψυχολόγος Τζο Χέμινγκς.