Με μία απλή… συγγνώμη στους δημοσιογράφους που έγραψαν ότι σταμάτησε η παρουσία των γυμνόστηθων δεσποινίδων στη σελίδα 3, το βρετανικό ταμπλόιντ συνεχίζει σήμερα την παράδοση των τεσσάρων και πλέον δεκαετιών, παρουσιάζοντας την Νικόλ που… μας κλείνει το μάτι

Λίγες μέρες μετά το φαινομενικό τέλος μίας αμφιλεγόμενης παράδοσης άνω των 40 ετών, η φωτογραφία γυμνόστηθης γυναίκας εμφανίζεται και πάλι στην τρίτη σελίδα του σημερινού φύλλου της “The Sun”.

Η βρετανική ταμπλόιντ δημοσιεύει σήμερα την φωτογραφία μίας γυμνόστηθης με τίτλο “Διευκρινίσεις και Διορθώσεις”.

“Σε συνέχιση των πρόσφατων δημοσιευμάτων σε όλα τα άλλα έντυπα, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι στη Σελίδα 3 της σημερινής Sun φιλοξενείται η φωτογραφία της 22χρονης Νικόλ από το Μπόρνμαουθ. Θα θέλαμε να ζητήσουμε συγγνώμη εκ μέρους του δημοσιογράφων του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου που πέρασαν τις δύο τελευταίες ημέρες μιλώντας και γράφοντας για εμάς. Έτσι, για να είμαστε σίγουροι, ορίστε μερικές ακόμη υπέροχες φωτογραφίες από την ίδια φωτογράφιση”, αναφέρει το κείμενο που συνοδεύει την φωτογραφία.

Πριν από δύο μέρες, η εφημερίδα “The Times” δημοσίευσε πρώτη την είδηση για κατάργηση της παράδοσης αυτής.

Το δημοσίευμα των Times που ανήκουν στον ίδιο εκδοτικό όμιλο με την Sun του Ρούπερτ Μέρντοχ, ανέφερε ότι το φύλλο της Παρασκευής 16 Ιανουαρίου ήταν το τελευταίο στο οποίο δημοσιεύθηκε ολοσέλιδη φωτογραφία μιας γυμνόστηθης γυναίκας.

Αυτή η παράδοση, που έχει ηλικία τεσσάρων δεκαετιών, χαρακτηριζόταν από καιρό σεξιστική από επικριτές και ο ίδιος ο Ρούπερτ Μέρντοχ την είχε χαρακτηρίσει πέρυσι “παρωχημένη”.

Ένα αίτημα προς την ταμπλόιντ, η οποία είναι μία από τις βρετανικές εφημερίδες με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία, να σταματήσει αυτή την πρακτική, είχε συγκεντρώσει 217.000 υπογραφές.

Οι συμμετέχοντες στην εκστρατεία #Ποτέ ξανά Σελίδα 3#, οι οποίοι την Δευτέρα χαρακτήρισαν την είδηση “πραγματικά ιστορική” και έκαναν λόγο για “μεγάλη ημέρα για την εξουσία του πολίτη”, αντέδρασαν σήμερα με οργή στην επανεμφάνιση της γυμνόστηθης φωτογραφίας με αναρτήσεις τους στο Twitter.

“Μετά την εκστρατεία #Ποτέ Ξανά Σελίδα 3# φάνηκε να παίρνουμε μία καλή, βαθιά ανάσα έχοντας κρατηθεί κάτω από το νερό. Και τώρα, μία γροθιά στο πρόσωπο”, αναφέρει χαρακτηριστικά στη σελίδα της στο Twitter μία ακτιβίστρια υπέρ της κατάργησης της Σελίδας 3, η Τζούλια Τσόρτσιλ.