Home ISIS: Εκτέλεσαν τον ένα Ιάπωνα όμηρο

ISIS: Εκτέλεσαν τον ένα Ιάπωνα όμηρο

by bot
Το Ισλαμικό Χαλιφάτο, με ένα βίντεο που ανάρτησε στο Διαδίκτυο, ανακοίνωσε πως προχώρησε τελικά στην εκτέλεση ενός εκ των δύο Ιαπώνων που κρατούσε ως ομήρους.Την πληροφορία μετέδωσε μέσα από την ιστοσελίδα της η οργάνωση SITE, ωστόσο, μέχρι στιγμής τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Ο δεύτερος όμηρος φέρεται να μιλάει on camera για την εκτέλεση του φίλου του, Χαρούνα Γιακάουα, κρατώντας μια φωτογραφία από την εκτέλεση, ενώ παράλληλα, εκλιπαρεί για τη ζωή του.

 

H Ιαπωνία επιδιώκει να ελέγξει ένα βίντεο, το οποίο κυκλοφόρησε μέσω Twitter και φέρεται να ανακοινώνει την εκτέλεση ενός Ιάπωνα κρατούμενου από τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Ο επικεφαλής γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Γιοσιχίντε Σούγκα, σε μία σύντομη τηλεοπτική δήλωση, ανέφερε πως το βίντεο φαίνεται να δείχνει την εκτέλεση του Χαρούνα Γιουκάουα. “Πρόκειται για μια αποτρόπαιη και ασυγχώρητη ενέργεια”, δήλωσε ο Σούγκα. “Ζητούμε σθεναρά την άμεση απελευθέρωση του άλλου κρατούμενου κ. Κεντζίι Γκότο, χωρίς να του προκληθεί κακό”.

Σύμφωνα με πληροφορίες του BBC, στο βίντεο που δημοσιοποιήθηκε την Τρίτη, εμφανίζεται μασκοφόρος, ο οποίος απειλεί να σκοτώσει τον Γιουκάουα και έναν ακόμη όμηρο, επίσης,  ιαπωνικής καταγωγής, τον Γκότο εκτός αν η Ιαπωνία καταβάλλει ως λύτρα το ποσό των 200 εκατ. δολαρίων ( £ 130m ) εντός 72 ωρών.

Ακόμη, στο διαδίκτυο δημοσιεύτηκε μια φωτογραφία, η οποία φέρεται να δείχνει τον Γκότο, τον άλλο κρατούμενο, να κρατά μια εικόνα με το νεκρό σώμα του Χαρούνα Γιουκάουα.

Ο Κέντζίι Γκότο είναι γνωστός ανεξάρτητος δημοσιογράφος και σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ. Ο Χαρούνα Γιουκάουα φέρεται να είχε πάει στη Συρία για να δημιουργήσει μια ιδιωτική στρατιωτική κατασκευαστική εταιρεία.

artpointview.gr @ 2024