Διαβάσαμε στο Βήμα και στον Βηματοδότη για την Καμίλα και την ελληνική της τσάντα που κρατούσε κατά τη διάκρεια της δεξίωσης της Βασίλισσας Ελισάβετ στους G7

 

“Θα σας πάω τώρα μια βόλτα στο Ίντεν Πρότζεκτ, όπου η βασίλισσα Ελισάβετ παρέθεσε δεξίωση (για πολλούς garden party) στους ηγέτες των επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών, κατά την πρώτη ημέρα των συνομιλιών τους στη σύνοδο κορυφής της G7. Μια δεξίωση που είχε και ελληνικό ενδιαφέρον. Καθότι στη δεξίωση αυτή η Δούκισσα της Κορνουάλης και σύζυγος του διαδόχου του βρετανικού θρόνου Καμίλα Πάρκερ εμφανίστηκε (και μάλιστα δίπλα στη Βασίλισσα) με την τσάντα του… τσολιά.

Η τσάντα της Δούκισσας Καμίλα έχει επιρροές από τη στολή του τσολιά και δημιουργήθηκε για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Είναι μια δημιουργία Ελβίρας Παναγιωτοπούλου και ήταν το δώρο που έλαβε η Καμίλα όταν ήρθε στην Ελλάδα για τα 20ο χρόνια από την ελληνική επανάσταση (και φαίνεται πως δεν τη αποχωρίζεται). Δεν ξέρω εάν έκανε εντύπωση η τσάντα αυτή, στη Βασίλισσα Ελισάβετ , ή στην κυρία Μπάιντεν, πάντως η Καμίλα την τίμησε και την τιμά καταλλήλως.”