Επιλέξτε προσεκτικά: ποδηλάτη ή Mc Donald; Αξίζει να σκεφτούμε.

Πριν αγοράσεις ποδήλατο, σκέψου ότι “σκοτώνεις” την παγκόσμια οικονομία!

Ποιος θα το φανταζόταν ότι ενώ πάρα πολλές χώρες επικεντρώνονται στο ποδήλατο με στόχο πάντα το περιβάλλον -και σήμερα πια με την κλιματική αλλαγή γίνεται όλο και πιο επιτακτική η ανάγκη για..ποδηλασίες – η χρήση του ποδηλάτου οδηγεί σε αργό οικονομικό θάνατο τον πλανήτη.

Διαβάστε τι δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Euro Exim Bank Ltd.

Ένας ποδηλάτης είναι καταστροφή για την οικονομία της χώρας: δεν αγοράζει αυτοκίνητα και δεν δανείζεται χρήματα για να τα αγοράσει. Δεν πληρώνει ασφαλιστήρια συμβόλαια. Δεν αγοράζει καύσιμα, δεν πληρώνει για να υποστεί το αυτοκίνητο την απαραίτητη συντήρηση και επισκευή. Δεν χρησιμοποιεί χώρο στάθμευσης επί πληρωμή. Δεν προκαλεί μεγάλα ατυχήματα. Δεν απαιτεί αυτοκινητόδρομους πολλαπλών λωρίδων. Δεν γίνεται παχύσαρκος.

Οι υγιείς άνθρωποι δεν είναι ούτε απαραίτητοι ούτε χρήσιμοι για την οικονομία. Δεν αγοράζουν φάρμακα. Δεν πηγαίνουν σε νοσοκομεία ή σε γιατρούς. Δεν προσθέτουν τίποτα στο ΑΕΠ της χώρας.


Αντιθέτως, κάθε νέο κατάστημα της McDonald δημιουργεί τουλάχιστον 30 θέσεις εργασίας, απασχολώντας 10 καρδιολόγους, 10 οδοντίατροι, 10 ειδικούς διαιτολόγους και διατροφολόγους, καθώς και προφανώς τα άτομα που εργάζονται στο ίδιο το κατάστημα.

Επιλέξτε προσεκτικά: ποδηλάτη ή Mc Donald; Αξίζει να σκεφτούμε.

PS: το περπάτημα είναι ακόμη χειρότερο. Οι πεζοί δεν αγοράζουν καν ποδήλατο.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το διαβάσαμε στο Linkedin