Britney Spears: Με δικαστική απόφαση, η κηδεμονία της παραμένει στον πατέρα της. 

Το δικαστήριο αποφάσισε πως η Μπρίτνεϊ Σπίαρς θα συνεχίζει να βρίσκεται υπό τα «δεσμά» της κηδεμονίας του πατέρα της και να ελέγχει κάθε σημαντική απόφασή της. Πριν από μερικές ημέρες, η ποπ τραγουδίστρια απευθύνθηκε στη δικαιοσύνη προκειμένου να αφαιρεθεί από τον πατέρα της η νομική δυνατότητα να ασκεί έλεγχο πάνω στην περιουσία και τα ζητήματα της καριέρας της.

Ο 68χρονος Τζέιμι Σπίαρς (Jamie Spears) διαχειρίζεται νομικά τις υποθέσεις της κόρης του τα τελευταία 12 χρόνια, είναι ο μάνατζέρ της, ο οικονομικός της διαχειριστής και εκείνος που αποφασίζει για όλα. Ακόμα και για τον αν θα μείνει έγκυος! Η Μπρίτνεϊ – που κλείνει τα 40 φέτος – αποκάλυψε ως κακοποιητικό τον πατέρα της, τον άνθρωπο που ο νόμος έχει διορίσει κυρίαρχο της ζωής της, από τότε που η σταρ είχε χάσει τον έλεγχο με το αλκοόλ και τις ναρκωτικές ουσίες στο τέλος της προηγούμενης δεκαετίας. Το είδος της νομικής επιμέλειας που έχει αναλάβει ο πατέρας της τραγουδίστριας είναι ένας τύπος κηδεμονίας που ορίζεται από δικαστήριο και προορίζεται για άτομα που δεν μπορούν πλέον να λαμβάνουν αποφάσεις για τον εαυτό τους, συνήθως ηλικιωμένα και άτομα με αναπηρία. Για 13 χρόνια, ο πατέρας της μανατζάρει μια περιουσία 60 εκατομμυρίων δολ. Εδώ κι έναν χρόνο η Μπρίτνεϊ Σπίαρς κατέστησε σαφές μέσω του δικηγόρου της ότι δε θέλει να συνεχιστεί αυτός ο εφιάλτης που έχει καταστρέψει την ψυχική της υγεία.

Το δικαστήριο ισχυρίζεται ότι η τραγουδίστρια είναι «ουσιαστικά ανίκανη να διαχειριστεί τους οικονομικούς πόρους της ή να αντισταθεί σε απάτη ή αδικαιολόγητη επιρροή» και για αυτό το λόγο ο πατέρας της θα συνεχίσει να έχει τη διαχείριση κάθε σημαντικής απόφασής της. «Το αίτημα να ανασταλεί άμεσα η ιδιότητα (του “conservator”) του Τζέιμι Σπίαρς μετά τον διορισμό της Bessemer Trust Company της Καλιφόρνια ως “sole conservator” της περιουσίας της απορρίπτεται μετ’ επιφυλάξεως παντός δικαιώματος» αναφέρουν τα έγγραφα.

 

Οι θαυμαστές της ποπ σταρ διοργάνωσαν εκστρατεία με το hashtag #FreeBritney, διαμαρτυρόμενοι για την ασυνήθιστη νομική ρύθμιση, που έχει απογυμνώσει την τραγουδίστρια από την ανεξαρτησία της από το 2008. Γνωστά ονόματα όπως η Πάρις Χίλτον και η Μάιλι Σάιρους στήριξαν την ποπ σταρ. Η ακρόαση έγινε μέσω zoom μερικές ώρες αφότου οι New York Times αποκάλυψαν εμπιστευτικά έγγραφα, που δείχνουν ότι η Σπίαρς έχει εδώ και χρόνια αντιταχθεί έντονα στην κηδεμονία και τις πολλές εξουσίες που είχε ο πατέρας της πάνω της επί 13 χρόνια. Τα social media πλημμύρισαν με φράσεις της Μπρίτνεΐ που δείχνουν ότι έχει κακοποιηθεί ψυχολογικά από όλα όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στη ζωή της.

«Δεν μπορούσα να παντρευτώ, ούτε επιτρεπόταν να κάνω παιδί. Είναι προσβλητικό, ντρεπόμουν. Με έχει καταστρέψει αυτό που έχω περάσει, και δεν μπορούσα να το πω ανοικτά. Δεν πίστευα ότι θα με πιστέψει κάποιος. Θεωρώ ότι είναι κακοποιητική αυτή η κηδεμονία. Έλεγα ότι είμαι καλά, δεν είμαι καλά, δεν κοιμάμαι».

 

«Θέλω να έχω το δικαίωμα να μηνύσω την οικογένειά μου»

«Αυτό που ζητώ είναι να έχω τα δικά μου χρήματα και να τελειώσει όλο αυτό. Και να μπορώ να πάω με τον αγαπημένο μου μια βόλτα με το αμάξι. Και ειλικρινά θέλω να έχω το δικαίωμα να κάνω μήνυση στην οικογένειά μου». Η Μπρίτνεϊ είπε ότι στο πλαίσιο αυτής της βάναυσης κηδεμονίας δεν είχε δικαίωμα πάνω στο σώμα της, δεν επιτρεπόταν να κάνει άλλα παιδιά, ούτε να παντρευτεί. Έπρεπε να πάρει άδεια για να βγάλει ακόμα και το σπιράλ της. «Πιστεύω ειλικρινά ότι αυτή η κηδεμονία είναι κακοποιητική».