Τζέιμι Λι Κέρτις: «Η απεξάρτηση είναι το μεγαλύτερο μου επίτευγμα».

Μια ηθοποιός με βαριά κληρονομιά αλλά και εξαιρετική κινηματογραφική παρουσία η ίδια, η Τζέιμι Λι Κέρτις, κόρη του σπουδαίου Τόνι Κέρτις, εγκλωβίστηκε για χρόνια στα “στενά” των ναρκωτικών και του αλκοόλ, κάτι που έπαιξε αρνητικό ρόλο στην καριέρα της. Ωστόσο χρόνια μετά την απεξάρτησή της μπορεί και μιλάει άνετα για τη μεγάλη περιπέτειά της και εξομολογείται για το πώς αισθάνεται σήμερα, είκοσι χρόνια μετά.

Η ηθοποιός, σε συνέντευξη στο «Variety’s The Recovery Issue» δήλωσε πως θυμάται τα λόγια της αδερφή της: «Είσαι εθισμένη αλλά σ’ αγαπώ. Δεν πρόκειται όμως να σε βλέπω να πεθαίνεις», αφού η Τζέιμι είχε παραδεχθεί ότι της είχε κλέψει τα χάπια της.

Μιλώντας για τον πατέρα της Τόνι Κέρτις η ηθοποιός είπε: «Ήξερα ότι ο πατέρας μου είχε πρόβλημα, γιατί είχα κι εγώ πρόβλημα και μοιραζόμασταν ναρκωτικά. Υπήρχε μια περίοδος που μόνο εγώ μιλούσα μαζί του».

Σε διαδικτυακή εκδήλωση της JLGB και του ΗΕLLO στις αρχές Φεβρουαρίου, η βραβευμένη σταρ αποκάλυψε τον αγώνα της και τη βοήθεια της οικογένειάς της. «Η απεξάρτησή είναι το μεγαλύτερο μου επίτευγμα». Επισήμανε όμως: «έχω οικογενειακό ιστορικό όσον αφορά τους εθισμούς και την κατάχρηση ουσιών αλλά κατάφερα να κοιτάξω τον καθρέφτη, να καταλάβω το πρόβλημα και να είμαι καθαρή και νηφάλια για 22 χρόνια.»

Ο ετεροθαλής αδελφός της, Νίκολας πέθανε από υπερβολική δόση ηρωίνης το 1994 σε ηλικία 21 ετών.

Η Τζέιμι γιορτάζει φέτος 22 χρόνια μακριά από τους εθισμούς σε μια προσπάθεια να βοηθήσει όλους εκείνους που αγωνίζονται ενάντια στα ναρκωτικά και στο αλκοόλ.

Μοιράστηκε μια δική της φωτογραφία σε ανάρτηση στο Instagram, με ένα μπουκάλι τεκίλα:
«Πριν από πολύ καιρό… Σε έναν πολύ μακρινό γαλαξία… Ήμουν ένα νέο αστέρι σε πόλεμο με τον εαυτό του. Δεν το ήξερα τότε. Κυνηγούσα τα πάντα. Το κρατούσα κρυφό. Ήμουν τόσο άρρωστη όσο τα μυστικά μου», αναφέρει η Τζέιμι

και συνεχίζει:

«Με τη χάρη του Θεού και με την στήριξη πολλών ανθρώπων που θα μπορούσαν να συνδεθούν με κάθε είδους ‘συναίσθημα και μερικούς αγγέλους… κατάφερα να μείνω νηφάλια, μια μέρα τη φορά, επί 22 χρόνια. Είχα σχεδόν πιάσει πάτο, οπότε η σπάνια φωτογραφία που με δείχνει να πίνω με υπερηφάνεια είναι πολύ χρήσιμη επειδή με βοηθάει να θυμάμαι. Σε όλους όσοι δίνουν αγώνα και σε εκείνους που βρίσκονται καθ’ οδόν… Το χέρι μου, στο δικό σας», έγραψε η ηθοποιός.