Στον Δούναβη, σκάφη από ανακυκλούμενα υλικά πραγματοποίησαν χθες κούρσα …ταχύτητας!
Πλήθος κόσμου με σκάφη κατασκευασμένα από χαρτόνι, πλαστικά μπουκάλια, άδεια βαρέλια και μέρη ποδηλάτων πήγαν χθες, Σάββατο 14 Αυγούστου, στον Δούναβη για μία ιδιόρρυθμη κούρσα.

REUTERS/MARTON MONUS

Τα μικρά πλεούμενα ήταν εμπνευσμένα από παμπ, πίτσες αλλά και χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων.

Σύμφωνα με τους κανόνες, τα 16 σκάφη που χειρίζονταν οι ουγγρικές ομάδες δεν μπορούσαν να κατασκευαστούν χρησιμοποιώντας σκάφη, καγιάκ ή κανό, ή υλικά που θα μπορούσαν να βλάψουν το περιβάλλον.

REUTERS/MARTON MONUS

Ο τοπικός οινοποιός Νόρμερτ Ιβανάι και η ομάδα του κατασκεύασαν μία ταράτσα μπαρ και είχαν ένα μπουκάλι κρασί στο σκάφος καθώς έκαναν βόλτες με πεντάλ χρησιμοποιώντας μέρη ποδηλάτων προσαρτημένα σε ένα τραπέζι.

REUTERS/MARTON MONUS

Μια άλλη ομάδα έφτιαξε μια στρογγυλή ξύλινη σχεδία με πίτσα και διακοσμητικά για την υδάτινη πίστα των 400 μέτρων. Ένα άλλο σκάφος έμοιαζε με Minion.

«Υπάρχουν πάρα πολλοί τρελοί άνθρωποι σε αυτήν την περιοχή, και ως εκ τούτου σε πολλούς αρέσει να κατασκευάζουν τέτοια σκάφη και να συμμετέχουν σε αυτόν τον αγώνα. Συχνά μου λένε ότι κατά τη διάρκεια του αγώνα αισθάνονται σαν ροκ σταρ στη σκηνή», δήλωσε ο διοργανωτής του αγώνα Ραφαέλ Ζολόσι.

naftemprokigr με πληροφορίες Reuters