Καμπούλ: εκατόμβη νεκρών και δέσμευση για αντίποινα από τον πρόεδρο Μπάιντεν

“Θα απαντήσουμε με δύναμη και ακρίβεια στην εποχή μας, σε ένα μέρος που επιλέγουμε, με τρόπο που επιλέγουμε”, είπε ο Μπάιντεν στην ομιλία του.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι διέταξε τους στρατιωτικούς διοικητές των ΗΠΑ να αναπτύξουν σχέδια για αντίποινα εναντίον του ISIS-K, θυγατρικού του Ισλαμικού Κράτους στο Αφγανιστάν που ανέλαβε την ευθύνη για τις φονικές βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας κοντά στο Διεθνές Αεροδρόμιο Hamid Karzai χθες. Πάνω από εκατό είναι οι νεκροί από την επίθεση και εκατοντάδες οι τραυματίες .

“Ο αμερικανικός στρατός θα αναπτύξει επιχειρησιακά σχέδια προκειμένου να πληγούν περιουσιακά στοιχεία, ηγετικά στελέχη και εγκαταστάσεις του ISIS-K», δήλωσε ο πρόεδρος την Πέμπτη. Μεταξύ των νεκρών είναι 13 αμερικανοί στρατιώτες.

«Είναι μία δύσκολη μέρα», τόνισε  ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπαίντεν.«Δεν συγχωρούμε, δεν θα ξεχάσουμε. Θα σας κυνηγήσουμε και θα πληρώσετε», είπε ο πρόεδρος, απευθυνόμενος σε αυτούς που ευθύνονται για τις επιθέσεις. Η τρομοκρατική αυτή επίθεση, πέραν των άλλων στοιχείων της, έδειξε ότι ο ISIS-K στόχευε στο να ανακόψει την επιχείρηση απομάκρυνσης ανθρώπων από την χώρα. «Η αποστολή είναι εξαιρετικά επικίνδυνη, αλλά δεν θα μας αποθαρρύνουν οι τρομοκράτες», πρόσθεσε, «η εκκένωση θα συνεχιστεί».