Εντυπωσιακή η Μαρία Σάκκαρη προκρίθηκε στον ημιτελικό του US Open

Η νίκη της Μαρίας Σάκκαρη  επί της Καρολίνα Πλίσκοβα καιη πρόκρισή της για πρώτη φορά στον ημιτελικό του US Open εντυπωσίασε ακόμη και την ίδια η οποία μάλιστα δήλωσε άφωνη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Μαρία Σάκκαρη δεν δέχθηκε ούτε ένα break point ενώ κέρδισε 41 από τους 49 πόντους στο σερβίς της. Ακόμα πιο εντυπωσιακά ήταν τα στατιστικά της στο πρώτο σερβίς καθώς κέρδισε 24 στους 26 πόντους, ένα ποσοστό 92%.

Όπως εξομολογήθηκε και η ίδια μετά το τέλος του αγώνα όταν ρωτήθηκε για το εκπληκτικό σερί των 22 κερδισμένων πόντων στο σερβίς της απάντησε: «Είμαι εντυπωσιασμένη. Εμπιστευόμουν ήδη το σερβίς μου, αλλά τώρα θα το εμπιστεύομαι ακόμα περισσότερο».

«Σέρβιρα καλά, η Καρολίνα είναι πιθανότατα καλύτερη server στο tour, οπότε ήξερα ότι έπρεπε να βγάλω πολλές επιστροφές για να μπορέσω να κάνω τουλάχιστον ένα break σε κάθε σετ. Νομίζω ότι τα πήγα αρκετά καλά. Έπρεπε να αποδεχτώ το γεγονός πως θα έκλεινε κάποια games εύκολα είμαι άφωνη, δεν ξέρω τι να πω» συμπλήρωσε η Μαρία Σάκκαρη.

 

Η Μαρία Σάκκαρη ρωτήθηκε και για τον ημιτελικό, τα ξημερώματα της Παρασκευής (4:00 ώρα Ελλάδος) με αντίπαλο την 18χρονη Βρετανίδα, Έμα Ραντουκάνου, και είπε: «Πρώτα απ’ όλα είναι θαυμάσιο για το άθλημά μας, να έχουμε τόσες πολλές νέες παίκτριες να παίζουν πολύ καλά αυτή την περίοδο. Η Έμα και η Λέιλα έχουν πολύ καλά σερί. Αλλά εμπιστεύομαι το παιχνίδι μου, πιστεύω πολύ στον εαυτό μου, θα σας δω όλους αύριο εδώ»