Γκάρι Λίνεκερ: O παρουσιαστής του Match of the Day επιστρέφει στη θέση του – Απολογήθηκε το BBC

Επιστροφή στην… κανονικότητα για τον Γκάρι Λίνεκερ και το BBC καθώς οι δύο πλευρές τα βρήκαν και ο Άγγλος παλαίμαχος άσος και παρουσιαστής της πιο επιτυχημένης αθλητικής εκπομπής στην αγγλική τηλεόραση επιστρέφει στην παρουσίαση του «Match of the Day» με τον Ίαν Ράιτ και τον Αλαν Σίρερ.

Συγκεκριμένα, ο Γενικός Διευθυντής του BBC Τιμ Ντέιβι δήλωσε πως «Ο Γκάρι είναι ένα πολύτιμο κομμάτι του BBC και ξέρω πόσα πολλά σημαίνει το BBC για τον Γκάρι και ανυπομονώ να παρουσιάσει την κάλυψή μας για τους αγώνες της Premier League το ερχόμενο Σαββατοκύριακο».  Σε δήλωσή του, ο Davie ανακοινώνει επίσης ότι το BBC θα ξεκινήσει μια ανεξάρτητη επανεξέταση των κατευθυντήριων γραμμών του για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με ιδιαίτερη έμφαση στους ελεύθερους επαγγελματίες εκτός ειδήσεων και επίκαιρων θεμάτων, όπως ο Λίνεκερ.

Οι τρέχουσες οδηγίες του BBC για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα παραμείνουν σε ισχύ, ενώ οι εργασίες θα ολοκληρωθούν και θα ανακοινωθεί σύντομα ποιος θα διενεργήσει την επανεξέταση, προσθέτει ο Ντέιβι.

«Όλοι αναγνωρίζουν ότι αυτή ήταν μια δύσκολη περίοδος για το προσωπικό, τους συνεργάτες, τους παρουσιαστές και, κυρίως, το κοινό μας. Ζητώ συγγνώμη γι’ αυτό» συμπλήρωσε ο Ντέιβι.  Επίσης, ο ίδιος αναγνωρίζει την «πιθανή σύγχυση που προκλήθηκε από τις γκρίζες ζώνες της καθοδήγησης του BBC για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης» που εισήχθη το 2020, προσθέτοντας ότι θέλει «να επιλυθούν τα θέματα και το αθλητικό μας περιεχόμενο να επιστρέψει στον αέρα». Όπως είπε παράλληλα,  η αμεροληψία είναι «σημαντική για το BBC και το κοινό στο σύνολό του», σημειώνοντας ότι η εταιρεία έχει «δέσμευση για αμεροληψία στον Καταστατικό Χάρτη της και δέσμευση για την ελευθερία της έκφρασης».

Όσο για την διαχείριση των social media των υπαλλήλων του BBC, ο Ντέιβι ξεκαθάρισε πως «είναι κάτι δύσκολο να γίνει σωστά όταν οι άνθρωποι υπόκεινται σε διαφορετικά συμβόλαια και θέσεις στον αέρα και με διαφορετικό κοινό και προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η καθοδήγηση του BBC για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει στη διαχείριση αυτών των ενίοτε δύσκολων προκλήσεων και γνωρίζω ότι υπάρχει ανάγκη να διασφαλιστεί ότι η καθοδήγηση ανταποκρίνεται στο έργο αυτό. Θα πρέπει να είναι σαφής, αναλογική και κατάλληλη»

Σχετική δήλωση έκανε και ο Γκάρι Λίνεκερ ο οποίος τονίζει πωςαναφέρει στη δήλωση: «Χαίρομαι που βρήκαμε μια λύση προς τα εμπρός. Υποστηρίζω αυτή την ανεξάρτητη επανεξέταση και ανυπομονώ να επιστρέψω στον αέρα».

ΠΗΓΗ