Οι ατελείωτες νησιωτικές ομορφιές της Ελλάδας

Δύο ελληνικά νησιά φιγουράρουν στη λίστα των 10 καλύτερων φθινοπωρινών τουριστικών προορισμών του «The Guardian», με τη χώρα μας να εξακολουθεί να προβάλλεται στο εξωτερικό, συμβάλλοντας στον μεγάλο στόχο της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου. 

Άλλωστε, κατά γενική ομολογία, οι επιδόσεις του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου είναι αυτές που θα καθορίσουν την τελική επιτυχία του ελληνικού τουρισμού και το κατά πόσο θα επιτευχθεί ο στόχος για έσοδα, ίσα τουλάχιστον με το 50% των εσόδων του 2019.  

Σύμφωνα με το αφιέρωμα της βρετανικής εφημερίδας, στην κορυφή των φθινοπωρινών προορισμών της νότιας Ευρώπης κατατάσσεται ο Μακρύγιαλος της Κρήτης. 

«Το φθινόπωρο είναι σχεδόν τέλειο στην Κρήτη: Οι περισσότεροι έχουν φύγει, η θερμοκρασία φθάνει τους 24 βαθμούς Κελσίου, η λιβυκή θάλασσα είναι κατάλληλες για μπάνιο και οι ταβέρνες είναι ακόμη ανοιχτές, σερβίροντας ρακί. Το μεγαλύτερο τμήμα της ανατολικής Κρήτης είναι υπερ-αναπτυγμένο, αλλά υπάρχει μια αγαπημένη εναλλακτική επιλογή στη νότια ακτή. Ο Ασπροπόταμος αποτελεί έναν οικισμό με πέτρινα σπίτια, μέσα σε ελιές, πεύκα και χαρουπιές, πολύ κοντά στην παραλία Μακρύγιαλος. Η θάλασσα είναι περίπου 15 λεπτά με τα πόδια και υπάρχει ένα καλό μονοπάτι, το οποίο φθάνει έως το ορεινό χωριό Πεύκη, όπου περιμένει μια εξαιρετική ταβέρνα» γράφει ο «The Guardian». 

White River Cottages, Aspros Potamos Valley, Crete, Greece

Στην 8η θέση της λίστας συναντάται ακόμη ένα ελληνικό νησί, το οποίο δεν είναι άλλο από τη Λέρο, στα Δωδεκάνησα. 

«Αυτό το νησί των Δωδεκανήσων παραμένει πανέμορφο τον Οκτώβριο. Καιρός για κοντομάνικο μπλουζάκι, θάλασσα αρκετά ζεστή για κολύμπι (ή και για κατάδυση σε ναυάγιο), και χάρη στον ντόπιο πληθυσμό, καμία αίσθηση ότι βρίσκεσαι εκτός εποχής. Το ξενοδοχείο Αρχοντικό Αγγέλου είναι μια πανσιόν του 19ου αιώνα, η οποία έχει διατηρήσει το μεγαλύτερο μέρος της αρχικής μεγαλοπρέπειάς του. Βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από την Αλίντα, την καλύτερη παραλία της Λέρου. Η ιδιοκτήτρια Μαριάννα σερβίρει πρωινό για vegeterian κάτω από δέντρα, και μπορεί να προσφέρει πικνίκ σε όλους όσους πρόκειται να εξερευνήσουν το ψαροχώρι του νησιού, τα αρχαία μνημεία και την ασυνήθιστη αρχιτεκτονική». 

Hotel Archontiko Angelou

Πέραν των δύο ελληνικών προορισμών, η βρετανική εφημερίδα προτείνει ακόμη οκτώ σημεία της νότιας Ευρώπης: 

Sagres, Πορτογαλία 

Memmo Baleeira Hotel, Sagres, Algarve, Portugal

Calheta, Μαδέιρα 

Socalco Nature Calheta

Alicante, Ισπανία

Refugio Marnes, 4 Alicante, Costa Blanca, Spain 

Vejer de la Frontera, Ισπανία 

Casa Lujan, Vejer de la Frontera, Andalucía, Spain

Hyeres, Γαλλία 

Castel Pierre Lisse, Hyères, Provence, France

Campomoro, Γαλλία 

Fianca L’Osso, Campomoro, Corsica

Konavle, Κροατία 

Villa Sele

Pozzillo, Ιταλία 

Santa Maria La Scala, Acireale (near Catania) in Sicily

*Οι φωτογραφίες προέρχονται από τον The Guardian

moneyreview.gr