Κίνημα ανεμβολίαστων: Η φράση τού Σημίτη «αυτή είναι η Ελλάδα!» πιο επίκαιρη από ποτέ

Γράφει ο Θάνος Οικονομόπουλος 

 

Όταν ο Κώστας Σημίτης τόλμησε να εκστομίσει μέσα στη Βουλή ότι «αυτή είναι η Ελλάδα», έπεσαν να τον… φάνε πολιτικοί αντίπαλοι αλλά και Ελληναράδες των οποίων ο «τράχηλος ζυγόν» και… αλήθεια δεν υπομένει!

Δεν είπε τίποτε περισσότερο ο τότε πρωθυπουργός απ’ ό,τι όλοι παραδεχόμαστε… κατ’ ιδίαν, στην ασφάλεια του φιλικού περιβάλλοντος, κάθε φορά που το («δεν υπάρχει!») κράτος αποδεικνύεται ανέτοιμο για καταστροφικές χιονοπτώσεις, πλημμύρες, πυρκαγιές, ή κάθε τόσο (αρκετά συχνά…) που το ταμπεραμέντο και το… DNA ως λαού «οργανωμένου» σε κοινωνία, μας οδηγεί να αντιδρούμε παράλογα, κόντρα στην πραγματικότητα και την αντικειμενική εκτίμησή της. Πόσοι δεν γίναμε έξαλλοι με τους αντιεμβολιαστές, των διαφόρων κατηγοριών και χαρακτηριστικών, που επιμένουν να αδιαφορούν και να υπονομεύουν όχι μόνο τη δική τους υγεία και ζωή, αλλά και αυτή της «αγέλης».

«Δεν είμαστε σώφρων λαός!», ετυμηγορούμε για τους… άλλους, λησμονώντας τις δικές μας ανορθολογικές συμπεριφορές σε άλλα, μείζονα ή ελάσσονα ζητήματα. Δείτε τι γίνεται τις τελευταίες μέρες με τους περιορισμούς και τους αποκλεισμούς (ήπιους, είναι η αλήθεια…) εναντίον των αρνητών του εμβολιασμού. Οι «κυρώσεις», τα μέτρα που δυσκολεύουν τη ζωή τους και όχι τόσο η λογική, αυξάνουν τις ροές ανεμβολίαστων που… εκβιαζόμενοι, σπεύδουν στα εμβολιαστικά κέντρα. Με αποτέλεσμα (πρόσκαιρο, σίγουρα, και όχι σίγουρο) να βελτιωθούν κατά κάτι οι καθημερινοί δείκτες της φρίκης και του ολέθρου, παραμένοντες ωστόσο πάντα στη ζώνη του «κόκκινου».

Συμπέρασμα(;): του Έλληνος ο τράχηλος και η πλάτη, λίγη… απειλή και βούρδουλα τον… θέλει και τον παρα-υπομένει! Και καλά κάνει (αν και καθυστερημένα, άτολμα, συμβιβαστικά, με υπέρμετρο υπολογισμό του «πολιτικού κόστους…) η κυβέρνηση που υιοθετεί ανάλογες πολιτικές.
Το θέμα, όμως, είναι ότι υπάρχει ένας σκληρός πυρήνας ανορθολογισμού, που πέριξ του κινούνται περιστασιακά και κατά περίπτωση, και άλλοι, «κανονικοί» πολίτες. Η αλήθεια είναι ότι ένα επίπεδο σημαντικά μεγάλο μέρους της κοινωνίας παραμένει πολύ χαμηλό, ανορθολογικό, επιρρεπές σε θεωρίες μεταφυσικής συνωμοσιολογίας, που… κατά τα άλλα γιορτάζει και αισθάνεται περήφανο για τα κλέη, τον ορθολογισμό, την πρωτοπορία των «αρχαίων ημών προγόνων», την καθιέρωση της επιστημονικής και φιλοσοφικής σκέψης!

Πλάτων, Αριστοτέλης, Σωκράτης και λοιποί, σε… ιδανικό αμάλγαμα με μια πολιτική τάξη που υποκύπτει στον επαίσχυντο και φθοροποιό λαϊκισμό αλλά και τον υποθάλπει, για ποταπά μικροψηφοθηρικά συμφέροντα. Με μια απαράδεκτη, χυδαία, πραγματικά trash medio-κρατία, που προάγει, προωθεί ως «αξία» και life style τη φθήνια, την ευτέλεια, την αποχαύνωση της κοινωνίας (τι καλύτερο για την εξουσία!) ως «νέα πραγματικότητα»! Κι από κοντά, λαϊκίστικη ανοχή από «θεσμούς», εποπτικά όργανα, πνευματική (;) ηγεσία, και ένα αισχρό παπαδαριό, στη μεγάλη του πλειοψηφία…

Μετά το κίνημα «δεν εμβολιάζομαι!», τώρα που δείχνει κάποια μικρά σημάδια υποχώρησης (προ του κινδύνου του κοινωνικού αποκλεισμού!), νάτο, νάτο πετιέται ένα νέο (από τον ίδιο πυρήνα, και με την ίδια «λογική»), παράλληλο «αδελφό» κίνημα ανορθολογισμού και άρνησης της πραγματικότητας: οι… «σαλοί», που ξεσαλώνουν στο διαδίκτυο, στους τοίχους, στις συγκεντρώσεις και τις «ισχνές ακόμη διαδηλώσεις «αντίστασης»… εναντίον της απογραφής! Η απογραφή είναι μια αποτύπωση χρήσιμη, για έναν τόνο λόγους, της πραγματικότητας. Να… μετρηθούμε, πόσοι είμαστε!

Ε, δεν τη θέλουν! Την… καταγγέλλουν, την υπονομεύουν, της φορτώνουν ένα σωρό σατανικές, διαολικές κρυφές σκοπιμότητες, ανάλογες με τα… τσιπάκια των εμβολίων, τους εξορκισμούς του φανατικού παπαδαριού, τις μεταφυσικές απειλές και φοβίες! Θα δουν πόσοι μένουν σπίτι «τρομακτικό μυστικό!), θα «παραβιάσουν προσωπικά δεδομένα», θα εκμαιεύσουν με τις ερωτήσεις πόσοι είναι… ανεμβολίαστοι, θα αποκαλύψουν τις ιδεολογικές και εθνοπατριωτικές εμμονές και δοξασίες!

Πώς να αντιμετωπίσεις τόση βλακεία; Την κακία, την κουλαντρίζεις πιο εύκολα! Μήπως θα έπρεπε να επιβάλει η κυβέρνηση αυστηρές ποινές (φορολογικό πρόστιμο, αναστολή συνταξιοδότησης, υποχρεωτική αργία στους δημοσίους υπαλλήλους που δεν θα απογραφούν -ιδέες ρίχνουμε, μιας και η μη απογραφή δεν άπτεται «προσωπικών πιστεύω» και… ηθικών διλημμάτων!), ή φοβάται μπας και ο ΣΥΡΙΖΑ την… καταγγείλει για… ακροδεξιό, φασιστικό, νεοφιλελεύθερο αυταρχισμό;
Πόσο δίκιο είχες, βρε Σημίτη, «αυτή είναι η Ελλάδα!»…<p>Πηγή: <a target=”_blank” href=”https://www.iefimerida.gr”>iefimerida.gr</a> – <a target=”_blank” href=”https://www.iefimerida.gr/politiki/kinima-anemboliaston-frasi-simiti-ayti-einai-i-ellada”>Κίνημα ανεμβολίαστων: Η φράση τού Σημίτη «αυτή είναι η Ελλάδα!» πιο επίκαιρη από ποτέ </a></p>