Ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ξεκίνησε σήμερα η πρώτη δίκη του ελληνικού #ΜeToo

Αφορά την υπόθεση βιασμού αθλήτριας της ιστιοπλοίας από τον προπονητή της πριν δέκα χρόνια, όταν η αθλήτρια ήταν μόλις 11 ετών.

Μεταξύ των μαρτύρων προσήλθε και η Σοφία Μπεκατώρου, η αθλήτρια η οποία προχώρησε σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τη δική της περιπέτεια και συνέβαλε  με αυτό τον τρόπο στο να βρουν το κουράγιο άλλες αθλήτριες να καταγγείλουν περιστατικά δικής τους σεξουαλικής κακοποίησης.

Ο 39χρονος κατηγορούμενος βρίσκεται αντιμέτωπος με τις κατηγορίες του βιασμού κατ’ εξακολούθηση, κατάχρησης σε ασέλγεια και αποπλάνησης σε βάρος της 11χρονης, τότε, αθλήτριας ιστιοπλοΐας έως και την ηλικία των 14 ετών.

φωτ. ΑΠΕ

Ο προσωρινά κρατούμενος προπονητής έχει ομολογήσει ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις με την ανήλικη. Η κοπέλα έφθασε νωρίς το πρωί στο δικαστήριο συνοδευόμενη από τους γονείς και την αδελφή της.

Με την έναρξη της διαδικασίας, η συνήγορος της νεαρής αθλήτριας ζήτησε τη διεξαγωγή της δίκης κεκλεισμένων των θυρών, επικαλούμενη όσα προβλέπονται στην Ποινική Δικονομία για την κατάργηση της δημοσιότητας της δίκης, όταν αυτή αναμένεται να επιφέρει ψυχική ταλαιπωρία στο θύμα, στον ιδιωτικό ή οικογενειακό βίο του. Για το αίτημα αποκλεισμού της δημοσιότητας, το δικαστήριο, αφού ακούσει τη θέση του εισαγγελέα και των διαδίκων, επρόκειτο να εκδώσει αιτιολογημένη απόφαση.