Τι θα ήσασταν διατεθειμένοι να κάνετε για να ζήσετε έως και 13 χρόνια περισσότερο; 

Σε αυτό το ερώτημα προσπαθεί να απαντήσει νέα μελέτη, η οποία ισχυρίζεται ότι η μείωση της κατανάλωσης κόκκινου και επεξεργασμένου κρέατος και η ταυτόχρονη αύξηση της κατανάλωσης φρούτων, λαχανικών, οσπρίων, δημητριακών και ξηρών καρπών μπορεί να χαρίσει περισσότερα χρόνια ζωής.  

Οι επιστήμονες εξηγούν ότι η διατροφή, η οποία δεν βασίζεται στο κρέας, μπορεί να αποδειχθεί ζωτικής σημασίας για τον οργανισμό, βελτιώνοντας την πίεση του αίματος, τη θερμοκρασία του σώματός μας, αλλά και τον καρδιακό μας παλμό. 

Σε αυτό το πλαίσιο, η έρευνα προτείνει έξι βασικά βήματα, προκειμένου να βελτιώσετε τη διατροφική ποιότητα της ζωής σας. 

  1. Καταγράψτε τις διατροφικές σας συνήθειες: Γράψτε σε ένα χαρτί οτιδήποτε καταναλώνετε μέσα στην ημέρα, όσο ανθυγιεινό κι αν είναι.
  2. Κάντε πρόγραμμα: Δημιουργήστε ένα πρόγραμμα διατροφής, με προκαθορισμένο αριθμό γευμάτων, τα οποία θα καταναλώνονται σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας.
  3. Βγάλτε τη ζάχαρη από το πρωινό: Είναι πολύ σημαντικό να υιοθετήσετε υγιεινές συνήθειες από το πρώτο λεπτό της ημέρας. Έτσι, προτείνεται να αφαιρέσετε τη ζάχαρη από το πρωινό γεύμα.
  4. Ένα γεύμα χωρίς κρέας: Ένα από πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνετε είναι να αντικαταστήσετε ένα από τα γεύματά σας, στα οποία περιλαμβάνουν κρέας, με ένα άλλο γεύμα χωρίς κρέας, το οποίο θα βασίζεται σε πράσινα υλικά.
  5. Να τρώτε ό,τι σας αρέσει: Για να πετύχει η διατροφή και να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα, θα πρέπει να σας αρέσει ό,τι καταναλώνετε. Αλλιώς, κάποια στιγμή θα βαρεθείτε και θα σταματήσετε. Επομένως, βρείτε τρόπους ώστε να κάνετε πιο λαχταριστά και πιο νόστιμα τα φαγητά σας.
  6. Το φαγητό δεν είναι το παν: Η διατροφή σίγουρα παίζει σημαντικό ρόλο. Αλλά θα πρέπει να συνοδεύεται κι από έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Κάντε γυμναστική ή μια βόλτα στη φύση, η οποία βελτιώνει την υγεία και μειώνει τα επίπεδα του άγχους. Προσπαθήστε να κοιμάστε περίπου οκτώ ώρες και κυρίως, να περιβάλλεστε από ανθρώπους που σας αγαπούν.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN