Άκαρπη η συνάντηση Κουλέμπα-Λαβρόφ: Καμία πρόοδος ως προς την κατάπαυση του πυρός

Άκαρπη αποδείχθηκε η συνάντηση του Ντμίτρο Κουλέμπα και του Σεργκέι Λάβρόφ στην Αττάλεια της Τουρκίας.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε χωρίς καμία πρόοδος και σύμφωνα με τον Ουκρανό ΥΠΕΞ δεν σημειώθηκε πρόοδος ως προς την κατάπαυση του πυρός, ενώ τόνισε ότι ο Λαβρόφ δεν δεσμεύτηκε για έναν ανθρωπιστικό διάδρομο στη Μαριούπολη, όπου είπε ότι η κατάσταση είναι πιο δύσκολη.

«Για τους πολίτες που θέλουν να φύγουν από αυτή την περιοχή όπου βασιλεύει ο φόβος. Και έναν διάδρομο για να πάει ανθρωπιστική βοήθεια. Ο Λαβρόφ δεν ήταν έτοιμος να απαντήσει σε αυτό το θέμα, αλλά θα επικοινωνήσει για αυτό», είπε ο Κουλέμπα.

 

«Δεν κάναμε πρόοδο σε αυτό το θέμα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις από άλλους στη Ρωσία για να βρούμε μια λύση στην ανθρωπιστική κρίση. Εγώ θα είμαι έτοιμος για νέα συνάντηση σε αυτό εδώ το φόρουμ για να βρούμε λύσεις. Οταν συναντώνται οι ΥΠΕΞ μπορούν να βρουν λύσεις ειρήνης και εγώ θα συνεχίσω αυτή τη δέσμευση γιατί σκοπός είναι να λήξει ο πόλεμος και να απελευθερώσουμε τις περιοχές μας από τη ρωσική κατοχή», πρόσθεσε.

Ο Κουλέμπα δήλωσε ότι είναι έτοιμος να συναντηθεί ξανά «σε αυτή τη μορφή εάν υπάρχουν προοπτικές για ουσιαστική συζήτηση και αναζήτηση λύσεων».