13: Κορίτσια ηλικίας 13 ετών και άνω σχεδίαζαν να επιστρέψουν στο σχολείο την Τετάρτη για πρώτη φορά από τότε που οι Ταλιμπάν ανέλαβαν τον έλεγχο του Αφγανιστάν το περασμένο καλοκαίρι. Αλλά ακριβώς όταν επρόκειτο να ξεκινήσει η νέα ακαδημαϊκή χρονιά, οι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κοριτσιών θα παραμείνουν κλειστά μέχρι νεοτέρας.

 

2.500: Χάκερ που συνδέονται με τους Anonymous ισχυρίζονται ότι έχουν διεισδύσει σε 2.500 ρωσικές και λευκορωσικές τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένων κυβερνητικών υπηρεσιών και υπηρεσιών μέσων ενημέρωσης. Το πρόβλημα είναι ότι ο Πούτιν πιθανότατα βλέπει αυτούς τους χάκερς ως πράκτορες της Δύσης και οι επικριτές προειδοποιούν ότι τα χτυπήματα πληροφορικής σε κρίσιμες υποδομές θα μπορούσαν, με τη σειρά τους, να οδηγήσουν σε ρωσική κλιμάκωση.

45: Η Πολωνία στέλνει 45 «κατασκόπους που προσποιούνται τους διπλωμάτες» πίσω στη Ρωσία, σύμφωνα με τον Πολωνό υπουργό Εσωτερικών. Η κίνηση περιλαμβάνει περίπου το μισό προσωπικό της πρεσβείας της Ρωσίας στη Βαρσοβία και αντικατοπτρίζει πόσο τεταμένα έχουν γίνει τα πράγματα μεταξύ των δύο χωρών από την εισβολή στην Ουκρανία.

14: Η αξία του νομίσματος της Αιγύπτου μειώθηκε κατά 14% την Τετάρτη, αφού η κεντρική τράπεζα αύξησε το βασικό επιτόκιο. Η τράπεζα επικαλέστηκε την αστάθεια που προκλήθηκε από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και την ανάγκη περιορισμού του πληθωρισμού. Οι τιμές εκτινάσσονται στα ύψη – αυτή την εβδομάδα το Κάιρο καθόρισε την τιμή του μη επιδοτούμενου ψωμιού – αλλά η αύξηση των επιτοκίων μπορεί επίσης να σηματοδοτεί την πρόθεση της Αιγύπτου να εξασφαλίσει σύντομα μεγαλύτερη χρηματοδότηση από το ΔΝΤ.

πηγη