Σε νοσοκομείο “τελικού σταδίου”, ο θρύλος του ποδοσφαίρου Πελέ, σύμφωνα με τον βρετανικό Γκάρντιαν

στρεπτοκοκκος Α
artpointview.gr

Εξαιρετικά ανησυχητικά είναι τα νέα που έρχονται στο φως για τον Πελέ, καθώς όπως αναφέρει η βρετανική Guardian,  ο Βραζιλιάνος θρύλος δεν ανταποκρίνεται πλέον στις χημειοθεραπείες.

Ολοένα και πιο δύσκολη γίνεται, κατά πώς φαίνεται, η κατάσταση του Πελέ. Παρά το γεγονός πως προ δύο ημερών οι γιατροί του παρουσιάστηκαν καθησυχαστικοί μετά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο, τα τελευταία ρεπορτάζ δεν είναι καθόλου μα καθόλου αισιόδοξα σε ό,τι έχει να κάνει με τη υγεία του κορυφαίου, ενδεχομένως, ποδοσφαιριστή όλων των εποχών.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο Guardian σε σχετικό δημοσίευμα, οι χημειοθεραπείες στις οποίες έχει υποβληθεί εσχάτως ο θρύλος του βραζιλιάνικου και του παγκόσμιου ποδοσφαίρου δεν έχουν αποτέλεσμα, με τον οργανισμό του να έχει σταματήσει να ανταποκρίνεται. Μάλιστα, τα πράγματα φαίνεται πως είναι ακόμα χειρότερα, καθώς έχει προκληθεί και μία μόλυνση στον οργανισμό του 82χρονου Πελέ, ο οποίος

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο Πελέ πλέον έχει σταματήσει εντελώς τις χημειοθεραπείες και πως οι γιατροί απλώς του χορηγούν φάρμακα για ν’ ανακουφίσουν τον πόνο και για να μπορεί να «βρίσκει» την ανάσα του, καθώς αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα.

Παράλληλα, ο Guardian αναφέρει πως ο 82χρονος πρώην ποδοσφαιριστής έχει μεταφερθεί ήδη σε νοσοκομείο «τελικού σταδίου», εκεί που μεταφέρονται δηλαδή όσες περιπτώσεις ασθενών αναμένεται να καταλήξουν το προσεχές διάστημα.