Προσευχηθείτε για μένα, λέει ο Ερντογάν, ενώ ο Τσαβούσογλου κατηγορεί τη Δύση για…σενάρια

«Φουντώνουν» τα σενάρια ότι ο Ταγίπ Ερντογάν αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας μετά την ακύρωση άλλης μιας προεκλογικής του εμφάνισης. Συγκεκριμένα, ο Τούρκος πρόεδρος δεν πήγε σε προγραμματισμένη συγκέντρωση στα Άδανα για τα εγκαίνια γέφυρας, αλλά μίλησε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ο ίδιος μάλιστα, μιλώντας στα στελέχη του κόμματός του από ανοικτή ακρόαση ενός τηλεφώνου τους ζήτησε να Προσευχηθούν γι’ αυτόν ώστε να «γίνει καλά». «Εσείς, ειδικά πριν από τις εκλογές στις 14 Μαϊου, το να κάνετε μια τέτοια προσπάθεια, μου δίνει δύναμη για να γίνω καλά. Περιμένω και τις προσευχές σας» τους είπε.

Η εμφάνισή του που προβλημάτισε
Οι διαβεβαιώσεις του υπουργού Υγείας, ότι ο Ερντογάν είναι καλά, διαψεύστηκαν από την εικόνα του Τούρκου Προέδρου, ο οποίος εμφανίστηκε καταβεβλημένος στη βιντεοσύνδεση για τα εγκαίνια του πυρηνικού σταθμού στο Ακούγιου. Ο υπουργός είπε «Ο Πρόεδρος είναι καλά στην υγεία του. Η λοίμωξη που είχε, τα συμπτώματα της γαστρεντερίτιδας που είχε, έχουν υποχωρήσει. Θα επιστρέψει στο πρόγραμμά του το συντομότερο δυνατό».

Για όλα τα σενάρια της υγείας του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατηγόρησε απροκάλυπτα τη Δύση ότι βρίσκεται πίσω από τις σπέκουλες. Ότι κάποιοι, και ειδικά κάποιες δυτικές εφημερίδες, έγραψαν και είπαν ό,τι να ‘ναι για την υγεία του Ερντογάν. Ο Τσαβούσογλου μίλησε μάλιστα για ανηθικότητα και για διαστροφή και με λίγα λόγια, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, κατηγόρησε τη Δύση για επιχείρηση χειραγώγησης εναντίον του Τούρκου προέδρου.