Ένωση Ελλήνων Χαρακτών ομαδική διπλή έκθεση “Εντυπώσεις”

Η Διπλή Έκθεση Χαρακτικής με θέμα “Εντυπώσεις”  φιλοξενείται στην Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη “Σπύρος Λούης”, το προσφάτως ανακαινισμένο ιστορικό κτίριο του 1871, που βρίσκεται στην Πλατεία Ηρώων και υπήρξε στο παρελθόν το πρώτο Σχολείο και αργότερα το παλαιό Δημαρχείο της πόλης.

Τα εκατό εκθέματα που παρουσιάζονται στην έκθεση προέρχονται από δύο επιμέρους εκθέσεις.

Η πρώτη έκθεση, με τίτλο “Όψεις του Αρχείου της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών”, περιλαμβάνει ένα μέρος από το πλούσιο αρχείο της Ένωσης, που έχει συγκροτηθεί τα τελευταία τριάντα πέντε χρόνια και ταξινομήθηκε στη διάρκεια του εγκλεισμού. Η Έκθεση μαρτυρά τη μεγάλη γκάμα των τεχνικών που διαθέτει αυτή η καλλιτεχνική έκφραση και λειτουργεί ως μικρογραφία του πλούτου της πρόσφατης ιστορίας της σύγχρονης ελληνικής χαρακτικής τέχνης.

Η δεύτερη έκθεση, με τίτλο “Το Ανθρώπινο όνειρο” περιλαμβάνει πενήντα έργα σύγχρονων Ελλήνων χαρακτών που αναφέρονται στις πολώσεις του σήμερα, όπως αυτές τις αντιλαμβάνονται και τις αποτυπώνουν οι καλλιτέχνες.

Στόχος της διπλής αυτής Έκθεσης είναι η ευαισθητοποίηση και γνωριμία του κοινού με τη Χαρακτική, μια Τέχνη δημιουργική και συγχρόνως αυστηρή, που απαιτεί γνώση, έμπνευση, τεχνική και μαστοριά.

Η Έκθεση υλοποιείται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου (ΚΕΔΑ) σε συνεργασία με το Γραφείο Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου και την Ένωση Ελλήνων Χαρακτών (ΕΕΧ).

Εγκαίνια: 22 Μαρτίου 2023, ώρα 18:30