Μια φίλη από το λύκειο της 28-year-old Audrey Hale η οποία έσπειρε το θάνατο σε ιδιωτικό σχολείο του Νασβιλ στο Τέννεσι των ΗΠΑ σοκαρίστηκε όταν έμαθε ότι το εξωστρεφές κορίτσι με το οποίο έκαναν μαζί στίβο ήταν πίσω από την φρικτή επίθεση που άφησε έξι νεκρούς σε σχολείο στις ΗΠΑ.

Η φίλη, η οποία ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία της, περιέγραψε την δράστιδα, Όντρεϊ Χέιλ ως «γλυκιά και αστεία», μιλώντας στην Daily Mail, λίγες ώρες αφότου η φερόμενη δράστις άνοιξε πυρ στο χριστιανικό εκπαιδευτικό ίδρυμα «Covenant School», πυροβολώντας και σκοτώνοντας τρία εννιάχρονα παιδιά και τρεις εργαζόμενους χθες, Δευτέρα.

Οι αστυνομικοί δήλωσαν ότι η Χέιλ ήταν τρανσέξουαλ, αν και δεν διευκρίνισαν περισσότερες λεπτομέρειες και αναφέρθηκαν σε αυτήν ως γυναίκα. Η Χέιλ γεννήθηκε γυναίκα, αλλά ένα προφίλ στο LinkedIn που πιστεύεται ότι είναι δικό της χρησιμοποιεί αντωνυμίες he/him (αυτός, εκείνος), γεγονός που υποδηλώνει ότι η Χέιλ είχε επιλέξει να ζει ως άνδρας.

«Πραγματικά κανείς δεν το περίμενε αυτό»
Η φίλη της έφερεε στο μυαλό της αμυδρές αναμνήσεις της με τη Χέιλ στην κοινή τους σταδιοδρομία στο Nashville School of the Arts από το 2011 έως το 2014.

«Αυτό που έκανε ήταν ασυγχώρητο, αλλά όταν την ήξερα ήταν ένα γλυκό και αστείο κορίτσι», δήλωσε. «Όταν εκδηλώθηκε ως τρανς άτομο (από γυναίκα σε άντρα) κανείς δεν εξεπλάγη».


«Πραγματικά δεν ταίριαζε με το αρχέτυπο ενός μακελάρη. Δεν ξέρω τι θα μπορούσε να έχει συμβεί για να την μετατρέψει σε αυτό το άτομο που βλέπουμε στις ειδήσεις. Όλοι στην τάξη μου που αποφοιτούσε, τα έχουν χάσει στο Facebook. Πραγματικά κανείς δεν το περίμενε αυτό», περιγράφει συγκλονισμένη η φίλη της, διατηρώντας την ανωνυμίας της.

Η φίλη της, αναφέρονταν στη Χέιλ ως «εκείνη» επειδή γνώριζε την ύποπτη ως γυναίκα πριν η 28χρονη κάνει την μετάβαση μετά την αποφοίτησή της.

«Πήγαμε στο Nashville School of the Arts στο λύκειο, όπου είχαμε αρκετούς τρανς μαθητές και άλλους που ήταν μέρος της LGBTQ κοινότητας», είπε η φίλη. «Ήμασταν και οι δύο μαζί στα μαθήματα εικαστικών τεχνών και εκείνη ήταν αρκετά ενεργή στο σχολείο και είχε αρκετούς φίλους», συμπλήρωσε.

Πρόσθεσε: «Δεν θα υπερασπιζόμουν ποτέ κανέναν που θα έκανε κακό σε ένα παιδί. Αλλά πραγματικά είναι ακόμα πολύ δύσκολο να πιστέψω ότι το έκανε αυτό. Στην αρχή πίστευα σίγουρα ότι επρόκειτο για λάθος. Η όλη κατάσταση είναι τόσο σουρεαλιστική»

«Είναι τρελό», λένε για το μακελειό
Η Daily Mail έλαβε μηνύματα από τη σελίδα των αποφοίτων του Nashville School of Arts, όπου αρκετοί πρώην συμμαθητές της Χέιλ έχουν μείνει άναυδοι.

«Αυτό είναι τρελό παιδιά», έγραψε μια πρώην συμμαθήτρια.

«Είναι αρκετά δύσκολο να καταλάβουμε αν γνωρίζαμε καν την Όντρεϊ. Ξέρω ότι αυτό είναι ένα σοκ για την οικογένεια του NSA. Η καρδιά μου ραγίζει για αυτές τις γλυκές οικογένειες που έχασαν τους αγαπημένους τους σήμερα το πρωί».