Food Hall στη Στοά Αρσακείου

Στον δεύτερο πιο επισκέψιμο τουριστικό προορισμό στην Αθήνα επιδιώκει να μετατρέψει το Αρσάκειο Μέγαρο η Legendary Foods. Η εταιρεία ύστερα από τρία και πλέον χρόνια αναμονής εξασφάλισε την πολυπόθητη άδεια από την Πολεοδομία για την έναρξη δημιουργίας του Food Hall (αγορά τροφίμων) στη Στοά Ορφέως του ιστορικού κτηρίου στην καρδιά της πρωτεύουσας.

Σκοπός της Legendary Food είναι να δημιουργήσει ένα προορισμό για όλους τους Αθηναίους αλλά και τους επισκέπτες της πόλης προσφέροντας μια πολιτισμική εμπειρία μέσα από την ελληνική γαστρονομία. Η αναβίωση ενός ιστορικού κι εμβληματικού κτιρίου θα συμβάλλει με τη σειρά της στην ένωση της πλατείας Συντάγματος με την πλατεία Ομονοίας η οποία βρίσκεται σε μεγάλη ανάπτυξη.

Oι εργασίες αναμένεται να διαρκέσουν περίπου ένα χρόνο, ενώ η έναρξη λειτουργίας του καινοτόμου concept υπολογίζεται στα μέσα του 2024. Το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί και επίσημα το όνομα που θα φέρει η αγορά αλλά και οι επιχειρήσεις που θα δώσουν το παρόν στον χώρο.

Το Πρόγραμμα Αξιοποίησης του Αρσακείου Μεγάρου περιλαμβάνει την αναδιαμόρφωση της Στοάς Βιβλίου, της Στοάς Ορφέως και του Αίθριου του Αρσακείου, συνολικής έκτασης 11.000 τ.μ., ενώ παραμένουν ως έχουν οι χώροι που μισθώνει από το 1984 το Συμβούλιο της Επικρατείας. Η Legendary Foods μίσθωσε τους χώρους του Αρσακείου Μεγάρου από την Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία για 35 χρόνια. Είχε προηγηθεί διεθνής διαγωνισμός, τον οποίο και κέρδισε.