Α.Γεωργούλης: Για «βαριά ποινικά αδικήματα» και επώνυμη η καταγγελία στις βελγικές αρχές

Καταγγελία για «βαριά ποινικά αδικήματα» σε βάρος του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη έγινε στις βελγικές αρχές το 2020 και προσωποποιήθηκε το 2020 σύμφωνα με πληροφορίες. Αναφέρεται μάλιστα ότι η καταγγελία είναι επώνυμη -και ως προς την καταγγέλλουσα και ως προς τον φερόμενο ως δράστη- από τον χρόνο πλησίον της πράξης.

Ο Αλέξης Γεωργούλης, που βρέθηκε εκτός ΣΥΡΙΖΑ, φέρεται να μίλησε για καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης εις βάρος υπαλλήλου του Ευρωκοινοβουλίου.

Ο ίδιος  ο ευρωβουλευτής αναφέρει ότι πρόκειται για «ψευδή και συκοφαντική κατηγορία» προτείνοντας μάλιστα την άρση της ασυλίας του.

Οι βελγικές αρχές φέρεται να ερευνούν την υπόθεση τρία χρόνια, στέλνοντας χθες αίτημα στην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να προχωρήσει στα επόμενα βήματα.

«Έλαβα αίτημα από τις αρμόδιες αρχές του Βελγίου για άρση της κοινοβουλευτικής ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη. Το αίτημα παραπέμπεται στην επιτροπή νομικών υποθέσεων» ανέφερε η Ρομπέρτα Μέτσολα.

Από την πλευρά του, ο κ. Γεωργούλης σημειώνει σε ανακοίνωσή του:

«Δυστυχώς ζούμε σε δύσκολες και επικίνδυνες εποχές. Προς μεγάλη μου έκπληξη πληροφορούμαι ότι υποβλήθηκε σε βάρος μου, καταφανώς ψευδής και συκοφαντική καταγγελία, για περιστατικό που δήθεν συνέβη πριν τρία χρόνια. Απέναντι σε αυτήν την ψευδή και προσβλητική επίθεση, που πραγματοποιείται – μάλλον όχι τυχαία – λίγες ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές, προτίθεμαι να δώσω τη μάχη μου στη δικαιοσύνη, για την αλήθεια και την αποκατάσταση του ονόματός μου, αιτούμενος ο ίδιος την άρση της ευρωβουλευτικής μου ασυλίας. Στο πλαίσιο αυτό και επειδή δεν θέλω επ’ ουδενί να επηρεάσω τον αγώνα που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, σε όλα τα επίπεδα, με ένα καθαρά προσωπικό ζήτημα, θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση των οργάνων του κόμματος και υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος του κόμματος καθώς και από την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Το ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για βαριά ποινικά αδικήματα, ενώ το ακριβές περιεχόμενο της κατηγορίας, παραμένει άγνωστο.  Είναι ξεκάθαρο ότι η διαρροή του ονόματος της καταγγέλλουσας έγινε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή είναι η επιτομή του φαρισαϊσμού. Βρίσκονται σε πλήρη αρμονία με την ανακοίνωση του κ. Γεωργούλη, η οποία είναι ένα μνημείο χυδαιότητας. Ο κ. Γεωργούλης ισχυρίζεται ότι πρόκειται για πολιτική δίωξη και ότι έγινε τώρα, ενώ ξέρει πολύ καλά ότι η καταγγελία έγινε πριν από 2,5-3 χρόνια και ότι απλώς οι βελγικές αρχές έκαναν την δουλειά τους, όλο αυτό το διάστημα. Άρα λέει ψέματα και προσπαθεί να ενοχοποιήσει το θύμα», είπε ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Παναγιώτης Δουδωνής.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες η καταγγέλλουσα είναι υπάλληλος του Ευρωκοινοβουλίου και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

«Είναι ντροπή τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που κατά τα άλλα δηλώνουν υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να διαρρέουν ονόματα χωρίς να σέβονται την ποινική διαδικασία», επισημαίνεται από το ΠΑΣΟΚ που αναφέρεται και στη μυστικότητα της διαδικασίας από την ώρα που έγινε η καταγγελία πριν από τρία χρόνια.

Από το ΣΥΡΙΖΑ διαψεύδεται με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο η διαρροή ονομάτων.

Εσκασε χθες και προκάλεσε σοκ αφού ήταν μυστική η εισαγγελική έρευνα. Περιμένουμε απαντήσεις και προφανώς ο κ. Γεωργούλης οφείλει απαντήσεις και στην κοινωνία και στη Δικαιοσύνη. Στα ζητήματα έμφυλης βίας είμαστε απόλυτοι, τόνισε από το στούντιο της ΕΡΤ ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Αμανατίδης