The Gilded Age / Cynthia Nixon και Christine Baranski

Η αμερικανική χρυσή εποχή ήταν μια περίοδος τεράστιων οικονομικών αλλαγών, μεγάλης σύγκρουσης μεταξύ των παλαιών τρόπων και των ολοκαίνουργιων συστημάτων, καθώς και τεράστιων περιουσιών που κερδήθηκαν και χάθηκαν. Με φόντο αυτή τη μεταμόρφωση, η σειρά The Gilded Age του HBO ξεκινά το 1882 με τη νεαρή Marian Brook να μετακομίζει από την αγροτική Πενσυλβάνια στη Νέα Υόρκη μετά το θάνατο του πατέρα της για να ζήσει με τις θείες της, Agnes van Rhijn και Ada Brook, οι οποίες είναι εντελώς παλιομοδίτισσες.

Συνοδευόμενη από την Πέγκι Σκοτ, μια επίδοξη συγγραφέα που αναζητά μια νέα αρχή, η Μάριαν εμπλέκεται άθελά της σε έναν κοινωνικό πόλεμο ανάμεσα σε μια από τις θείες της, γόνο της παλιάς κοινωνίας, και τους απίστευτα πλούσιους γείτονές της, έναν αδίστακτο μεγιστάνα των σιδηροδρόμων και τη φιλόδοξη σύζυγό του, τον Τζορτζ και τη Μπέρθα Ράσελ. Εκτεθειμένη σε έναν κόσμο στα πρόθυρα της σύγχρονης εποχής, η Μάριαν θα ακολουθήσει τους καθιερωμένους κανόνες της κοινωνίας ή θα χαράξει το δικό της δρόμο

Στους μόνιμους συντελεστές της σειράς περιλαμβάνονται οι Carrie Coon, Morgan Spector, Denée Benton, Louisa Jacobson, Taissa Farmiga, Blake Ritson, Simon Jones, Harry Richardson, Thomas Cocquerel, Jack Gilpin, με τις Cynthia Nixon και Christine Baranski.

Το The Gilded Age αποτελεί συμπαραγωγή μεταξύ του HBO και της Universal Television, ενός τμήματος της Universal Studio Group. Δημιουργός/συγγραφέας/εκτελεστικός παραγωγός, Julian Fellowes, εκτελεστικός παραγωγός, Gareth Neame, σκηνοθέτης/εκτελεστικός παραγωγός, Michael Engler, εκτελεστικός παραγωγός, David Crockett, σκηνοθέτης/εκτελεστική παραγωγός Salli Richardson-Whitfield και συγγραφέας/συν-εκτελεστική παραγωγός, Sonja Warfiel.