Aν οι πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο ήταν άστεγοι, πώς θα ήταν;

Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου είναι άστεγος, έγραφε ο ξένος Τύπος όταν ο Elon Musk αποφάσισε να πουλήσει και την τελευταία από τις επαύλεις του, καθώς, όπως έλεγε, ήθελε να αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στον στόχο του για τη δημιουργία μιας ανθρώπινης αποικίας στον Άρη.

Πώς θα ήταν, όμως, οι πλουσιότεροι δισεκατομμυριούχοι του κόσμου εάν πραγματικά βρίσκονταν άστεγοι στους δρόμους; Την πολύ παραστατική απάντηση δίνει ένας Ινδός digital creator, που δημιουργεί εικόνες χρησιμοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου είναι άστεγος, έγραφε ο ξένος Τύπος όταν ο Elon Musk αποφάσισε να πουλήσει και την τελευταία από τις επαύλεις του, καθώς, όπως έλεγε, ήθελε να αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στον στόχο του για τη δημιουργία μιας ανθρώπινης αποικίας στον Άρη.

Πώς θα ήταν, όμως, οι πλουσιότεροι δισεκατομμυριούχοι του κόσμου εάν πραγματικά βρίσκονταν άστεγοι στους δρόμους; Την πολύ παραστατική απάντηση δίνει ένας Ινδός digital creator, που δημιουργεί εικόνες χρησιμοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη.

Bill Gates
Ο συνιδρυτής της Microsoft έχει δηλώσει ότι δεν του αρέσει να πηγαίνει για ψώνια, όμως μένει σε ένα σπίτι 6.000 τ.μ. που διαθέτει, μεταξύ άλλων, έξι κουζίνες, 24 μπάνια, γκαράζ για 23 αυτοκίνητα, αίθουσα τραμπολίνου, αίθουσα προβολών 20 θέσεων, πισίνα και βιβλιοθήκη 200 τ.μ. Η περιουσία του ξερνά τα 104 δισ. δολάρια.

Jeff BezosΜε περιουσία 115 δισ. δολαρίων, ο ιδρυτής της Amazon φαίνεται να απολαμβάνει τα πλούτη του. Αυτό τον καιρό, ετοιμάζεται να παραλάβει το νέο του superyacht, μήκους 127 μέτρων, που είναι διπλάσιο σε μήκος από ένα αεροπλάνο Airbus A380 και κόστισε 500 εκατ. δολάρια.

Mark Zuckerberg

Ο δημιουργός του Facebook και η σύζυγός του, Priscilla Chan, έχουν δεσμευτεί να δωρίσουν το 99% του ποσοστού τους στην εταιρεία όσο ζουν. Σήμερα, πάντως, διαθέτει μια περιουσία 61,2 δισ. δολαρίων, που τον καθιστά τον 16ο πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο.

Warren Buffet

Ο «σοφός της Όμαχα» ζει μια πολύ απλή ζωή για τα δεδομένα ενός ανθρώπου που διαθέτει περιουσία 106 δισ. δολαρίων. Ο 5ος πλουσιότερος άνθρωπος της γης ζει στην Όμαχα της Νεμπράσκα, στο ίδιο σπίτι που είχε αγοράσει το 1958 αντί 32.000 δολαρίων.

Bernard Arnault

Μέρα με τη μέρα κρίνεται η μάχη μεταξύ του Mr Louis Vuitton και του Elon Musk για τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο. Πάντως, ο βασιλιάς της πολυτέλειας διαθέτει μια αυτοκρατορία 70 μεγάλων brands και μια περιουσία περίπου 200 δισ. δολαρίων.

Jack Ma

Ο Κινέζος κροίσος διαθέτει περιουσία 23,1 δισ. δολαρίων και είναι 67ος στη λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους δισεκατομμυριούχους. Μπορεί να έχει εξαφανιστεί από τη δημοσιότητα, αφότου βρέθηκε σε σύγκρουση με τις κινεζικές αρχές, όμως ο συνιδρυτής της Alibaba έχει στην κατοχή του –μεταξύ άλλων- έναν αμπελώνα στη Γαλλία και το superyacht Zen, επομένως κανείς μπορεί να υποθέσει με ασφάλεια ότι δεν θα βρεθεί να μένει στον δρόμο.

Gautam Adani

Ο Ινδός μεγιστάνας που υπήρξε, για λίγο, ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, καταφέρνοντας να ξεπεράσει και τον Jeff Bezos, βλέπει το τελευταίο διάστημα την περιουσία του να συρρικνώνεται με ταχύτατους ρυθμούς, εν μέσω κατηγοριών για ακατάλληλη χρήση φορολογικών παραδείσων και χειραγώγηση μετοχών. Όμως εξακολουθεί να έχει περιουσία 50 δισ. δολαρίων.

Mukesh Ambani
Ο 8ος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, με περιουσία 83,5 δισ. δολαρίων, έχει συνηθίσει μία ζωή απίστευτης πολυτέλειας. Το 2018, στον γάμο της κόρης του, ο Ινδός μεγιστάνας είχε καλέσει 10.000 άτομα.

moneyreview.gr