Ο Eλον Μασκ διόρισε την πρώην επικεφαλής διαφήμισης της NBCUniversal Λίντα Γιακαρίνο ως νέα διευθύνουσα σύμβουλο του Twitter, καθώς η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης προσπαθεί να αντιστρέψει την πτώση των διαφημιστικών εσόδων της.

″Είμαι ενθουσιασμένος που καλωσορίζω τη Λίντα Γιακαρίνο ως τη νέα CEO του Twitter!” ανέφερε ο Μασκ σε ένα tweet του την Παρασκευή. ”Η @LindaYacc θα επικεντρωθεί κυρίως στις επιχειρηματικές δραστηριότητες, ενώ εγώ θα επικεντρωθώ στο σχεδιασμό προϊόντων και στη νέα τεχνολογία”.

Από τότε που ο Μασκ εξαγόρασε το Twitter τον Οκτώβριο, οι διαφημιστές έχουν εγκαταλείψει την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, ανησυχώντας ότι οι διαφημίσεις τους εμφανίζονται δίπλα σε ακατάλληλο περιεχόμενο, αφού η εταιρεία έχασε σχεδόν το 80% του προσωπικού της. Ο Μασκ νωρίτερα φέτος αναγνώρισε ότι το Twitter υπέστη μαζική μείωση των διαφημιστικών του εσόδων.

Η ”πορεία του Twitter θα πάρει αμέσως στροφή 180 μοιρών” υπό την ηγεσία της, δήλωσε ο Λου Πασκαλάκης, μακροχρόνιο στέλεχος της διαφημιστικής βιομηχανίας και διευθύνων σύμβουλος της AJL Advisory, μιας εταιρείας συμβούλων μάρκετινγκ.

″Θεωρώ ότι (η Γιακαρίνο) ανέβηκε όσο ψηλότερα μπορούσε στο NBCU και το έκανε άψογα. Πλέον δεν υπάρχει μεγαλύτερη πρόκληση από το να αποκαταστήσει την τάξη στο Twitter”.

Η NBCUniversal είναι μια από τις μεγαλύτερες αμερικανικές εταιρείες παραγωγής ταινιών. Κατατάσσεται στα ”Μεγάλα δέκα” στούντιο. Ουσιαστικά είναι ένας αμερικανικός πολυεθνικός όμιλος μέσων μαζικής ενημέρωσης και ψυχαγωγίας που ανήκει στην Comcast. Εδρεύει στο 30 Rockefeller Plaza στο κέντρο του Μανχάταν στη Νέα Υόρκη. Η Γιακαρίνο έπαιξε καταλυτικό ρόλο στον εκσυγχρονισμό της διαφημιστικής επιχείρησης της NBCUniversal.

Ας δούμε ορισμένα στοιχεία που αφορούν τη νέα διευθύνοντα σύμβουλο του Twitter.

Επικεφαλής διαφημίσεων στο NBCU

Η Γιακαρίνο εργάστηκε για σχεδόν 12 χρόνια στην NBCUniversal (NBCU), όπου ήταν μέχρι προσφάτως πρόεδρος του τμήματος πωλήσεων διαφήμισης (advertising sales) όπου είχε υπό τη διεύθυνσή της μια ομάδα περίπου 2.000 ατόμων, σύμφωνα με το Forbes.

Κατά τη διάρκεια της θητείας της στην εταιρεία, ήταν επικεφαλής της διαφημιστικής στρατηγικής του δικτύου μέσων μαζικής ενημέρωσης σε τηλεοπτικές και ψηφιακές ιδιοκτησίες, ενώ συνέβαλε επίσης καθοριστικά στην έναρξη λειτουργίας της υποστηριζόμενης από διαφημίσεις υπηρεσίας ροής Peacock το 2020.

HEIDI GUTMAN VIA VIA REUTERS

Η προϋπηρεσία της στην Turner Entertainment

Πριν από το NBCU, η Γιακαρίνο εργάστηκε στην Turner Entertainment (σ.σ αμερικανική εταιρεία πολυμέσων που ιδρύθηκε από τον Τεντ Τέρνερ, ιδρυτή του CNN στις 2 Αυγούστου 1986) για περίπου δύο δεκαετίες σε ρόλους διευθύνοντος συμβούλου λειτουργίας και εκτελεστικού αντιπροέδρου στα τμήματα διαφημιστικών πωλήσεων, μάρκετινγκ και εξαγορών.

Η Turner Entertainment διαχειρίζεται το CNN και ανήκει στην Warner Bros Discovery.

Η συνέντευξη που ”μάγεψε” τον Μασκ

Η Γιακαρίνο πήρε συνέντευξη από τον Μασκ σε ένα διαφημιστικό συνέδριο στο Μαϊάμι τον περασμένο μήνα, όπου εξήρε το εργασιακό του ήθος.

″Πολλοί από εσάς σε αυτό το δωμάτιο με γνωρίζετε και ξέρετε ότι είμαι υπερήφανη για την εργατικότητά μου”, είπε και πρόσθεσε: ”Λοιπόν, μόλις συνάντησα το ταίρι μου”.

Τον πίεσε επίσης με ερωτήσεις για τις ανησυχίες των διαφημιστών σχετικά με το αρνητικό περιεχόμενο στο Twitter.

Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ

Η Γιακαρίνο εκτελεί χρέη προέδρου της Ομάδας Εργασίας για το Μέλλον της Εργασίας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) και συμμετέχει στη Διευθύνουσα Επιτροπή του WEF για τη βιομηχανία μέσων ενημέρωσης, ψυχαγωγίας και πολιτισμού.

Τέλος, το 2018, η Γιακαρίνο διορίστηκε από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο Προεδρικό Συμβούλιο Αθλητικής Γυμναστικής και Διατροφής, μια ομοσπονδιακή συμβουλευτική επιτροπή που στοχεύει στην προώθηση της υγιεινής διατροφής και της σωματικής δραστηριότητας για όλους τους Αμερικανούς, ανεξαρτήτως καταγωγής ή ικανότητας.

Πηγή: Reuters