Ομαδική Έκθεση | Group Exhibition “BURR”
Εγκαίνια Έκθεσης | Exhibition Opening: 25 May 2023, 19.00
Διάρκεια Έκθεσης | Exhibition Duration: 25 May – 15 June 2023

To KȮREN process space παρουσιάζει από 25 Μαΐου έως 15 Ιουνίου την ομαδική έκθεση BURR, το επιστέγασμα του εικαστικού προγράμματος μακράς διάρκειας, που επιχειρεί τον επαναπροσδιορισμό του ρόλου της χαρακτικής στο πεδίο των σύγχρονων εικαστικών τεχνών.

Με πρωτοβουλία του Ευριπίδη Παπαδοπετράκη, δέκα εικαστικοί καλλιτέχνες, δημιουργήσαμε μέσα σε 5 μήνες χαρακτικά έργα και ήρθαμε σε επαφή και με το προπαρασκευαστικό κομμάτι του έργου μας. Την έκθεση θα συνοδεύει συλλεκτική βιβλιόδετη έκδοση με θεωρητικά κείμενα, φωτογραφική καταγραφή και τεκμηρίωση της πορείας και του αποτελέσματος του προγράμματος.

Η συμμετοχή μου στην έκθεση είναι η ξυλογραφία “Ενθύμιο ΙΙΙ” (2023).

Σύλληψη – εισήγηση εργαστηρίου: Ευριπίδης Παπαδοπετράκης
Συνεπιμέλεια έκθεσης: Ευριπίδης Παπαδοπετράκης και Βίκυ Τσίρου
Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Κυριακή Γονή, Μάρω Μιχαλακάκου, Ζάφος Ξαγοράρης, Ευριπίδης Παπαδοπετράκης, Ηλίας Παπαηλιάκης, Δημήτρης Παπαϊωάννου, Irene Ragusini, Κατερίνα Στεφανιδάκη, Παντελής Χανδρής, Στέφανος Ρόκος
Κείμενα: Βίκυ Τσίρου

Τοποθεσία: KȮREN process space, Ζαν Μωρεάς 10, Κουκάκι
Ωράριο: Τρίτη – Κυριακή 14.00 – 20.00, Δευτέρα κλειστά

Το φωτογραφικό υλικό είναι από το αρχείο των Ευριπίδη Παπαδοπετράκη, Irene Ragusini, Βίκυς Τσίρου και Astralón.

 

Στις αρχές του Απρίλη, κυκλοφόρησε ο δίσκος “Πέρα από τη θάλασσα” του Παύλου Παυλίδη, με διασκευές δώδεκα τραγουδιών του Γιάννη Μαρκόπουλου. Για την κυκλοφορία, δημιούργησα τα ομώνυμα έργα “Πέρα από τη θάλασσα Ι” (2022) και “Πέρα από τη θάλασσα ΙΙ” (2022), που ντύνουν το εξώφυλλο και το εσωτερικό του.

Το βινύλιο είναι διαθέσιμο για άμεση παραγγελία σε πολυτελείς gatefold έκδοσεις διπλού μαύρου, διπλού διάφανου και -αποκλειστικά online- διπλού διάφανου μπλε και πορτοκαλί βινυλίου, από τη δισκογραφική εταιρεία United We Fly.

Φέτος στην αγαπημένη μας γκαλερί, Follow Your Art της Γεωργίας Τσέρη, στο Καψάλι των Κυθήρων, θα συνεκθέσω μαζί με δυο νεότερες καλλιτέχνιδες, την Κλεοπάτρα Τσαλή και την Σοφία Ροζάκη, εγκαινιάζοντας μια πρωτότυπη ιδέα της γκαλερί που θα γίνει θεσμός. Από τις 18 έως τις 27 Αυγούστου. Περισσότερες λεπτομέρειες σύντομα.