Καλλιτέχνες της “Λέσχης των 27”

Δεν πρόκειται για μια κλειστή λέσχη στην οποία μπορείτε να γίνετε μέλος. Η Λέσχη των 27 κρύβει πίσω της μια ιστορία αλλεπάλληλων θανάτων ατόμων που διακρίθηκαν για το ταλέντο τους, που στη σύντομη διαδρομή τους έλαμψαν στον χώρο της ροκ μουσικής, άτομα ιδιαίτερα προβεβλημένα στον καλλιτεχνικό χώρο παγκοσμίως, τα οποία όμως δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν το όριο των 27 ετών.  Ο έξαλλος τρόπος ζωής τους, ίσως δε και. η αδυναμία διαχείρισης της διασημότητας τους οδήγησαν σε χρήση και κατάχρηση ναρκωτικών, αλλά και στο έσχατο στάδιο της κατάθλιψης. Στη συνέχεια ο θάνατος, όσο κι αν ακούγεται σκληρό, ήταν το επόμενο στάδιο. 

Η Λέσχη των 27  είναι το όνομα μιας ομάδας μουσικών που έχουν φύγει από τη ζωή σε ηλικία 27 ετών. Γνωστό επίσης και ως Forever 27 Club μερικές φορές, οι θεωρητικοί συνωμοσίας ισχυρίζονται ότι η ηλικία των 27 ετών είναι καταραμένη, καθώς είναι μια φάση στην οποία οι δημοφιλείς μουσικοί είναι πιο επιρρεπείς στο θάνατο.

Amy Winehouse- Ένα αστέρι της mega-pop από το Ηνωμένο Βασίλειο. Η Winehouse βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της το 2011. Η αιτία θανάτου ήταν από υπερβολική δόση αλκοόλ. Η καλλιτέχνης ήταν 5 φορές νικήτρια των βραβείων Grammy.

Kurt Cobain των Nirvana- Το 1994, ο frontman των Nirvana αυτοκτόνησε. Ενώ υπήρχαν πολλά στοιχεία που άφησε πίσω του, ο θάνατός του εξακολουθεί να περιβάλλεται από διαμάχες μέχρι σήμερα.

Jean-Michel Basquiat- Ένας παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνης του δρόμου. Πάλεψε με τον εθισμό στα ναρκωτικά και πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών το 1988.

Jimi Hendrix- Ένας δημοφιλής ροκ κιθαρίστας πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών και πνιγμένος από τον ίδιο του τον εμετό.

Ron McKernan- Ιδρυτικό μέλος του διάσημου συγκροτήματος του Σαν Φρανσίσκο, The Grateful Dead. Ο καλλιτέχνης πέθανε το 1973 από γαστρεντερική αιμορραγία.

Jim Morrison- Ο τραγουδιστής των Doors, πέθανε από υπερβολική δόση και βρέθηκε αναίσθητος στη μπανιέρα.

Janis Joplin- Μία από τις πιο επιτυχημένες γυναίκες ροκ σταρ της εποχής της, πέθανε το 1970 από υπερβολική δόση ναρκωτικών.

Ενώ οι θεωρητικοί της συνωμοσίας λένε ότι τα 27 είναι μια καταραμένη ηλικία, αυτή η λίστα μας λέει ότι οι συγκεκριμένοι αστέρες της ροκ σίγουρα είχαν επικίνδυνο τρόπο ζωής και σίγουρα ζούσαν στα όρια. Αυτοί οι μεγαλόσχημοι καλλιτέχνες της μουσικής έφυγαν από τη ζωή σε νεαρή ηλικία, και ενώ είναι τραγικό, δεν αποτελεί έκπληξη.

Η εμπειρογνώμονας της Λέσχης  Diana Kenny, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ, ανακάλυψε μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με τη μακροζωία των ροκ σταρ.

Σύμφωνα με τις μελέτες της, ο μέσος άνδρας μουσικός καλλιτέχνης πεθαίνει στα τέλη της δεκαετίας των 50 του χρόνων. Εν τω μεταξύ, ο μέσος Αμερικανός (άνδρας) πεθαίνει στα μέσα της δεκαετίας του 70. Αν αυτοί οι καλλιτέχνες δεν είχαν εύκολη πρόσβαση στα παράνομα ναρκωτικά, η ζωή τους θα ήταν πολύ διαφορετική. Αυτοί οι μουσικοί ήταν επίσης εκτεθειμένοι σε πολλούς άλλους παράγοντες που έκαναν τη ζωή τους εξαιρετικά ανθυγιεινή, όπως η τεράστια πίεση, καθώς και οι συναισθηματικές δυσκολίες.

Πιθανώς λόγω του ονόματος, το 27 Club έχει έναν αέρα μυστηρίου γύρω του. Είναι επίσης εξαιρετικά συμπτωματικό το γεγονός ότι όλα αυτά τα “μέλη” φαίνεται να έχουν πεθάνει από ναρκωτικά. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτό κάνει τα πάντα να φαίνονται ακόμη πιο μυστηριώδη.

Οι σκληροπυρηνικοί οπαδοί της μουσικής μπορεί να γοητευτούν τόσο πολύ από τα είδωλά τους που να απαιτούν να μάθουν τον λόγο του θανάτου τους. Μπορεί να είναι δύσκολο να δεχτούν ότι οι ίδιοι οι άνθρωποι που θαύμαζαν σαν θεούς είναι στην πραγματικότητα απλοί θνητοί.