Αυτή η φωτογραφία που τραβήχτηκε στις 26 Μαΐου 2023 δείχνει ένα έκθεμα κατά τη διάρκεια έκθεσης που παρουσιάζει τον πολιτισμό του Χαλκού στο Μουσείο της τοποθεσίας Jinsha στο Chengdu, στην επαρχία Sichuan της νοτιοδυτικής Κίνας. (Xinhua/Tong Fang)

 

Μια έκθεση που παρουσιάζει τον πολιτισμό του Χαλκού στη νοτιοδυτική περιοχή της Κίνας άνοιξε το Σάββατο στη νοτιοδυτική πόλη Τσενγκντού της επαρχίας Σιτσουάν.

Συνολικά 294 κομμάτια ή σύνολα πολύτιμων πολιτιστικών κειμηλίων, κυρίως χάλκινα αντικείμενα από την νεολιθική εποχή μέχρι και την εποχή των δυναστειών Τσιν και Χαν (221 π.Χ.-220 μ.Χ.), εκτίθενται στο Μουσείο της τοποθεσίας Jinsha στο Τσενγκντού.

Μεταξύ αυτών των κομματιών είναι και κάποια πρόσφατα ανασκαμμένα αντικείμενα από τα ερείπια Sanxingdui, τα οποία βρίσκονται σε απόσταση περίπου 60 χλμ. από την Τσενγκντού.

Η έκθεση δείχνει τα κοινωνικά χαρακτηριστικά, τις θρησκευτικές πεποιθήσεις και την καλλιτεχνική αισθητική της νοτιοδυτικής Κίνας στην αρχαιότητα και αποκαλύπτει το ενιαίο και διαφοροποιημένο πρότυπο ανάπτυξης του κινεζικού πολιτισμού.

Η νοτιοδυτική Κίνα κατοικείται από διάφορες εθνοτικές ομάδες από την αρχαιότητα και είναι πλούσια σε μη σιδηρούχα μέταλλα. Ο χάλκινος πολιτισμός που δημιούργησαν οι αρχαίοι πρόγονοι σε αυτή την περιοχή είναι διάσημος για το ιδιαίτερο στυλ και τα εθνοτικά χαρακτηριστικά του, αντιπροσωπεύοντας μια κορυφή του χάλκινου πολιτισμού στην Ασία.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 27 Αυγούστου.