Home Διεθνη Οι αριθμοί και η διεθνής επικαιρότητα

Οι αριθμοί και η διεθνής επικαιρότητα

by bot

50.000: Η ομάδα Βάγκνερ πιστεύεται ότι διαθέτει συνολικά περίπου 50.000 ένοπλους άνδρες. Ορισμένοι από αυτούς είναι σκληροτράχηλοι βετεράνοι της μάχης, αλλά πολλοί έχουν στρατολογηθεί από ρωσικές φυλακές. Ο Πριγκόζιν έχει ηγηθεί περίπου του μισού αυτού αριθμού στην Ουκρανία και αυτοί είναι οι άνδρες που πήρε μαζί του στην πορεία προς τη Μόσχα.

84: Τα πραξικοπήματα είναι γενικά κακά για τα νομίσματα. Το ρούβλι έπεσε στην τιμή των 84 ανά δολάριο την Παρασκευή, καθώς οι έμποροι ανησυχούσαν ότι η Ρωσία μπορεί να βυθιστεί σε εμφύλιο πόλεμο. Ρωσικά επιχειρηματικά πρακτορεία ανέφεραν ότι οι μεγάλες τράπεζες προσέφεραν συναλλαγματική ισοτιμία κοντά στα 100 ανά δολάριο.

60: Το Ροστόφ επί του Ντον βρίσκεται μόλις 60 μίλια από τα ουκρανικά σύνορα και φιλοξενεί τη ρωσική διοίκηση της νότιας στρατιωτικής περιφέρειας, της οποίας η 58η Στρατιά Συνδυασμένων Όπλων συμμετέχει έντονα στην προσπάθεια να σταματήσει την αντεπίθεση του Κιέβου στη νότια Ουκρανία.

250: Οι λάτρεις της ρωσικής ιστορίας θα σημειώσουν ότι έχουν περάσει ακριβώς 250 χρόνια από την έναρξη της εξέγερσης του Πουγκάτσεφ, κατά την οποία ένας δυσαρεστημένος πρώην αξιωματικός ηγήθηκε μιας λαϊκίστικης εξέγερσης αγροτών κατά του Κρεμλίνου κατά τη διάρκεια του πολέμου της Ρωσίας με την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Ο Pugachev κατάφερε να δημιουργήσει για λίγο ένα δικό του αντίπαλο κράτος στις παρυφές της αυτοκρατορίας, πριν συλληφθεί και οδηγηθεί στη Μόσχα, όπου και εκτελέστηκε. Η Λευκορωσία ακούγεται καλή σε σύγκριση!

You may also like

artpointview.gr @ 2024