Μετά τους περιορισμούς του ‘Ιλον Μασκ στο twitter, έρχεται το Threads της Meta

Η Meta Platforms σχεδιάζει να κυκλοφορήσει μια εφαρμογή microblogging με την ονομασία Threads, λίγες μέρες αφότου ο εκτελεστικός πρόεδρος του Twitter, ο Ελον Μασκ, ανακοίνωσε ένα προσωρινό όριο στον αριθμό των αναρτήσεων που μπορούν να διαβάσουν οι χρήστες στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.

Η Meta έχει επικοινωνήσει με διασημότητες όπως η Oprah και ο Δαλάι Λάμα προκειμένου να γίνουν πρώτοι χρήστες. ‘Έχουμε ακούσει από δημιουργούς και δημόσια πρόσωπα πως ενδιαφέρονται να έχουν μια πλατφόρμα που θα λειτουργεί με ..λογική”,  δήλωσε κορυφαίο στέλεχος της εταιρείας

Το Threads, η εφαρμογή συνομιλίας που βασίζεται σε κείμενο του Instagram, αναμένεται να κυκλοφορήσει την Πέμπτη και θα επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν τους λογαριασμούς που ακολουθούν και στην πλατφόρμα κοινής χρήσης φωτογραφιών και να διατηρούν το ίδιο όνομα χρήστη, σύμφωνα με μια λίστα στο App Store της Apple.

Η νέα εφαρμογή έρχεται ύστερα από την ανακοίνωση εκ μέρους του Twitter μιας δέσμης περιορισμών στην εφαρμογή, συμπεριλαμβανομένης της ανάγκης επαλήθευσης προκειμένου να χρησιμοποιηθεί το TweetDeck.

Παράλληλα η αντίπαλη εφαρμογή Mastodon εμφάνισε τεράστια αύξηση χρηστών μετά την επιβολή ορίων στο Twitter.

Οι τελευταίες ανακοινώσεις του κ. Μασκ για την αντιμετώπιση της απόσυρσης δεδομένων προκάλεσαν σφοδρή αντίδραση από τους χρήστες του Twitter και οι ειδικοί στις διαφημίσεις είπαν ότι θα υπονομεύσει τη νέα διευθύνουσα σύμβουλο Λίντα Γιακαρίνο, η οποία ανέλαβε τη θέση αυτή τον περασμένο μήνα.

Πηγή: Reuters /ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ