Κόβουν τα…φλογερά δένδρα στο Σαν Σεμπαστιάν της Λα Γκομέρα των Καναρίων νήσων. ‘Εντονες διαμαρτυρίες των πολιτών.

Οι διαδηλωτές διαδηλώνουν κατά των σχεδίων για την απομάκρυνση περισσότερων δέντρων σε νησί του συμπλέγματος Καναρίων Νήσων. – Το νησί ακούει στο όνομα Λα Γκομέρα και είναι το έκτο μεγαλύτερο των Καναρίων Νήσων στον Ατλαντικό ωκεανό, δυτικά των βορειοαφρικανικών ακτών. Η λέξη Γκομέρα είναι αραβική και σημαίνει «μικρός δαυλός»

Τα δέντρα με την κόκκινη φλόγα βρίσκονται στο επίκεντρο μιας έντονης συζήτησης στα Κανάρια Νησιά.  Μια ομάδα πίεσης σε ένα νησί που βρίσκεται στην καρδιά της οικοτουριστικής βιομηχανίας της Ευρώπης μάχεται για τη διατήρηση ορισμένων από τα πιο αγαπημένα δέντρα του, τα οποία οι αρχές κόβουν στο πλαίσιο ενός προγράμματος για τον εξωραϊσμό της κεντρικής πόλης.

Οι αντίπαλοι του προγράμματος στο νησί Λα Γκομέρα το χαρακτηρίζουν θηριωδία και θα διαδηλώνουν σήμερα. Το αίτημά τους για να σταματήσει η κοπή των φλαμουριάς, τα έντονα κόκκινα λουλούδια των οποίων τα καθιστούν μαγνήτη για τους τουρίστες, έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 1.200 υπογραφές.

Γιατί κόβονται φλογερά δέντρα στο Σαν Σεμπαστιάν;
Τα δέντρα αυτά προσέφεραν για δεκαετίες σκιά στους δρόμους του Σαν Σεμπαστιάν –Σαν Σεμπαστιάν ντε λα Γκομέρα – σημείο άφιξης για τους περισσότερους επισκέπτες. Αλλά είναι μεταξύ των δεκάδων που κόπηκαν τις τελευταίες εβδομάδες με εντολή της δημάρχου της πόλης Angelica Padilla, η οποία επανεξελέγη τον Μάιο.

Το “σχέδιο εξωραϊσμού” της κυβερνώσας Σοσιαλιστικής Ομάδας της Γκομέρα για την πόλη περιλαμβάνει την αντικατάσταση κυρίως ώριμων μη αυτοφυών δέντρων – τα οποία, όπως υποστηρίζει, είναι εισβολείς και περιλαμβάνουν επίσης ποικιλίες φίκου – με ενδημικά είδη.

euronews.com