Συνεχίζει να μαίνεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες Σάββατο στην Αλεξανδρούπολη, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη με διάσπαρτες εστίες.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το σημαντικότερο πρόβλημα εντοπίζεται στα Λουτρά Τραϊανούπολης.

Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις, οι οποίες έχουν ενισχυθεί«Αγρια, δύσκολη και επιθετική» η φωτιά

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός, χαρακτήρισε τη φωτιά «άγρια, δύσκολη, δυνατή και επιθετική».

Οπως τόνισε μεταξύ άλλων, «η πρώτη εστία ξεκίνησε να καίει αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Μελία στις 04.40. Είχε προηγηθεί στις 03.00 έντονη βροχόπτωση με αναφορές για εκατοντάδες ηλεκτρικές εκκενώσεις. Οι άνεμοι ήταν σχεδόν όλη την ημέρα πολύ ισχυροί, 6 με 7 μποφόρ και ριπές 8 με 9 μποφόρ».«Αγρια, δύσκολη και επιθετική» η φωτιά
Μιλώντας στην «Κ» χθες Σάββατο, ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός, χαρακτήρισε τη φωτιά «άγρια, δύσκολη, δυνατή και επιθετική».

Οπως τόνισε μεταξύ άλλων, «η πρώτη εστία ξεκίνησε να καίει αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Μελία στις 04.40. Είχε προηγηθεί στις 03.00 έντονη βροχόπτωση με αναφορές για εκατοντάδες ηλεκτρικές εκκενώσεις. Οι άνεμοι ήταν σχεδόν όλη την ημέρα πολύ ισχυροί, 6 με 7 μποφόρ και ριπές 8 με 9 μποφόρ».

«Πρόκειται ουσιαστικά για ένα μέτωπο το οποίο κινείται πάνω από την Εγνατία Οδό, παράλληλα σε αυτήν και το οποίο δημιουργεί πολλές κηλιδώσεις, πολύ γρήγορα», δήλωσε.

«Το μέτωπο έχει δυναμική συμπεριφορά και ο έλεγχός του δεν εξαρτάται κατά βάση από επίγειες και εναέριες δυνάμεις, οι οποίες έχουν ισχυρή παρουσία σήμερα στην Αλεξανδρούπολη, αλλά από τη συμπεριφορά των ανέμων. Η νύχτα προβλέπεται πολύ δύσκολη, ενώ δύσκολο θα είναι και το πρωί της Κυριακής μιας και η μέρα θα ξεκινήσει με ανέμους 7 με 8 μποφόρ», πρόσθεσε ο κ. Αρτοποιός.

Κάηκαν σπίτια σε Αετοχώρι και Πεύκα

Σύμφωνα με αναφορές της Πυροσβεστικής σπίτια τυλίχθηκαν στις φλόγες στα χωριά Αετοχώρι και Πεύκα.

Πολύ σοβαρό πρόβλημα δημιουργεί ο πυκνός καπνός που έχει φτάσει στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, για αυτό εστάλη μήνυμα από το 112 να μείνουν οι κάτοικοι στα σπίτια τους με κλειστές πόρτες και παράθυρα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες στάλθηκαν μηνύματα από το 112 για την εκκένωση οκτώ οικισμών. Συγκεκριμένα, το απόγευμα του Σαββάτου η Πολιτική Προστασία κινητοποίησε τον μηχανισμό και ενημέρωσε τους κατοίκους των οικισμών Λουτρός, Αγνάντια, Αριστινό και Δωρικό και όσους κινούνται στην περιοχή «αν βρίσκεστε στις περιοχές αυτές απομακρυνθείτε αμέσως προς Αλεξανδρούπολη».

Είχε προηγηθεί μήνυμα του 112 λίγο μετά το μεσημέρι προς τους κατοίκους και όσους βρίσκονταν στους οικισμούς Νίψα, Αετοχώρι και Πεύκα «να απομακρυνθούν προς Αλεξανδρούπολη».

Ο τελευταίος οικισμός που ενημερώθηκε με μήνυμα του 112 να εκκενωθεί ήταν η Άνθεια.