Home Τριτη Ματια Η παραθαλάσσιο θέρετρο Αρκασόν στη νοτιοδυτική Γαλλία έχει πάντα κάτι ενδιαφέρον να δείξει.

Η παραθαλάσσιο θέρετρο Αρκασόν στη νοτιοδυτική Γαλλία έχει πάντα κάτι ενδιαφέρον να δείξει.

by bot

Η παραθαλάσσιο θέρετρο Αρκασόν στη νοτιοδυτική Γαλλία έχει πάντα κάτι ενδιαφέρον να δείξει.

Είναι ένα δημοφιλές παραθαλάσσιο θέρετρο στις ακτές του Ατλαντικού, 65 χιλιόμετρα οδικώς νοτιοδυτικά του Μπορντώ, στο δάσος των Λαντ. Έχει αμμώδη παραλία και ήπιο κλίμα που θεωρείται ότι είναι ευνοϊκό για άτομα που πάσχουν από πνευμονικά νοσήματα. Είναι επίσης σημαντικό αλιευτικό λιμάνι. Ο πληθυσμός της κοινότητας ανέρχεται στους 11.284 κατοίκους (2017) και της αστικής περιοχής της σε 65.500 κατοίκους (2015).

Όπως και σε όλη την παράκτια ζώνη στον Ατλαντικό, την Κοτ ντ’Αρζάν, παρουσιάζεται το φαινόμενο της παλίρροιας που μερικές φορές μπορεί να γίνει επικίνδυνη και εκδίδεται καθημερινά ειδικό δελτίο παλιρροιών. Η Aρκασόν φιλοξενεί αρκετές φυσικές τοποθεσίες που αξίζουν να αφήσετε το παραθαλάσσιο θέρετρο! Αυτές οι προστατευόμενες περιοχές είναι χαρακτηριστικές του συγκεκριμένου οικοσυστήματος, ειδικότερα:
– Οι ταμιευτήρες Piraillan
– Το φυσικό καταφύγιο Pres Salés
– Το Δέλτα Leyre
– Το κτήμα Certes και Graveyron
– Το ορνιθολογικό καταφύγιο Teich …
Τα νερά της λεκάνης υποδέχονται μια ιδιαίτερη θαλάσσια πανίδα. Έτσι, η “Μικρή Θάλασσα του Buch” έχει χαρακτηριστεί ως “Θαλάσσιο Φυσικό Πάρκο της Λεκάνης της Αρκασόν”. Αξιοσημείωτο είναι επίσης το “Νησί των Πουλιών”.

You may also like

artpointview.gr @ 2024