Νέα Υόρκη: Κατηγορίες σε βάρος του γερουσιαστή Μενέντεζ για υπόθεση διαφθοράς. “Με συκοφαντούν”, απαντά ο γερουσιαστής.

Ο 69χρονος γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ από το Νιου Τζέρσεϊ βρίσκεται αντιμέτωπος με ομοσπονδιακές κατηγορίες για μια υπόθεση διαφθοράς. Το σχετικό κατηγορητήριο αποσφραγίστηκε σήμερα σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Μανχάταν.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στα αμερικανικά μίντια, κατηγορίες απαγγέλλονται σε βάρος συνολικά πέντε ατόμων που θα κληθούν τώρα να αποδείξουν την αθωότητά τους.

Ο Μενέντεζ απορρίπτει τις κατηγορίες: «Με συκοφαντούν επειδή θέλουν να με φιμώσουν»

«Αυτοί που βρίσκονται πίσω από αυτήν την εκστρατεία με βλέπουν ως εμπόδιο στους πολιτικούς τους στόχους», καταγγέλλει ο Γερουσιαστής, υπογραμμίζοντας ότι ο ίδιος «έχει σταθεί απέναντι σε δικτάτορες από το Ιράν, την Κούβα και την Τουρκία».

 

Πέρα από τον ίδιο τον 69χρονο Μενέντεζ, ο οποίος υπηρετεί τα τελευταία χρόνια και ως πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, στο πλαίσιο της εν λόγω υπόθεσης κατηγορούνται επίσης οι: Ναντίν Μενέντεζ (σύζυγος του γερουσιαστή Μενέντεζ), Φρεντ Ντάιμπς, Γουέλ Χάνα και Χοσέ Ουρίμπε.

Ο Μενέντεζ και η σύζυγός του κατηγορούνται, συγκεκριμένα, ότι την περίοδο μεταξύ 2018 και 2022 έλαβαν δώρα (μετρητά, ράβδους χρυσού κ.ά.) συνολικού ύψους εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων από τρεις επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Νιου Τζέρσεϊ, προκειμένου να προωθήσουν τα συμφέροντά τους αξιοποιώντας την πολιτική επιρροή του ιδίου του Μενέντεζ.

Η εν λόγω υπόθεση εκτιμάται ότι μπορεί να περιπλέξει την προσπάθεια του 69χρονου πολιτικού να επανεκλεγεί διεκδικώντας εκ νέου μια θέση στη Γερουσία το 2024.

Υπενθυμίζεται ότι και παλαιότερα, το 2015, ο Ρόμπερτ Μενέντεζ είχε βρεθεί αντιμέτωπος με κατηγορίες περί δωροληψίας (συγκεκριμένα τον είχαν κατηγορήσει ότι προσέφερε πολιτικές χάρες λαμβάνοντας ως αντάλλαγμα δώρα). Η υπόθεση ωστόσο εκείνη δεν οδήγησε τελικώς πουθενά, καθώς οι ένορκοι δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε ετυμηγορία.

Με πληροφορίες από the New York Times