Home Τριτη Ματια Εγκαίνια για την επένδυση των 300 εκατομμυρίων στα παλιά Αστέρια της Γλυφάδας

Εγκαίνια για την επένδυση των 300 εκατομμυρίων στα παλιά Αστέρια της Γλυφάδας

by bot

Εγκαίνια για την επένδυση των 300 εκατομμυρίων στα παλιά Αστέρια της Γλυφάδας

Στις 11 Νοεμβρίου ξεκινά την λειτουργία του το πρώτο One & Only στην Ελλάδα

Στις 11 Νοεμβρίου ξεκινά την λειτουργία του το νέο υπερπολυτελές resort της Grivalia Hospitality τα εγκαίνια του οποίου έγιναν τη Δευτέρα το απόγευμα στη Γλυφάδα παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Prem Watsa, επικεφαλής της Fairfax Financial και ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές στην Ελλάδα.

Η επένδυση που έφτασε 300 εκατομμύρια ευρώ προσθέτει στην αθηναϊκή Ριβιέρα ένα εμβληματικό ξενοδοχείο για την προσέλκυση υψηλού εισοδηματικού επιπέδου ταξιδιωτών. Πρόκειται για τα παλιά Αστέρια της Γλυφάδας όπου σε έκταση 278 στρεμμάτων προστατευμένης δασικής περιοχής με ακτογραμμή 2,2 χιλιομετρων. δημιουργήθηκε το One & Only Aesthesis με δυναμικότητα 127 πολυτελών δωματίων και bungalows και επιπλέον 14 ιδιωτικών κατοικιών. Το συγκρότημα θα λειτουργεί όλο τον χρόνο με έμφαση στην ιδιωτικότητα ενώ έχει πιστοποιηθεί για την περιβαλλοντικά υπεύθυνη λειτουργία του.

Η συγκεκριμένη επένδυση, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θυμίζει «όλα όσα προσπαθούμε να πετύχουμε σε ό,τι αφορά στον τουρισμό: η στρατηγική μας απόφαση να αναβαθμίσουμε το προϊόν μας, η έμφαση στη βιωσιμότητα -ασφαλώς, ο βαθμός βιωσιμότητας είναι πάντοτε πολύ μεγαλύτερος όταν αναλαμβάνεις μια υποβαθμισμένη έκταση, παρά όταν χτίζεις ένα νέο κτίριο-, η στροφή της πόλης προς τη θάλασσα». Προσέθεσε δε ότι από την οπτική γωνία της κυβέρνησης «το πιο σημαντικό είναι να δημιουργηθούν πολλές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Όσο υψηλότερες είναι οι χρεώσεις σας, τόσο περισσότερο θα μπορείτε να πληρώνετε το προσωπικό σας, τόσο περισσότερη εκπαίδευση θα απαιτείται και τόσο περισσότερο οι νέοι που εργάζονται εδώ θα βλέπουν ότι η καριέρα στον κλάδο της φιλοξενίας είναι μία σταδιοδρομία που αξίζει να ακολουθήσουν. Υπό αυτή την έννοια, αυτό που κάνετε εδώ είναι πολύ σημαντικό». Σημειώνεται ότι για τις ανάγκες λειτουργίας του resort έχουν ήδη δημιουργηθεί πάνω από 500 νέες θέσεις απασχόλησης το 80% εκ των οποίων έχουν αναλάβει Έλληνες.

Από την πλευρά του ο Prem Watsa έπλεξε το εγκώμιο του πρωθυπουργού για το φιλικό προς τις επιχειρήσεις περιβάλλον που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση σημειώνοντας πως «το μοναδικό αυτό συγκρότημα που αποτέλεσε όραμα του επικεφαλής της Grivalia Hospitality Γιώργου Χρυσικού δεν θα μπορούσε διαφορετικά να έχει υλοποιηθεί».

Ο ισχυρός άντρας της Grivalia, της Eurobank αλλά και της Eurolife επιφύλαξε καλά λόγια και για τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά -τον οποίο όπως είπε συνάντησε το 2011 και το έπεισε να έρθει να επενδύσει στην Ελλάδα- αλλά και για όλους τους συνεργάτες που βοήθησαν να υλοποιηθεί η συγκεκριμένη επένδυση μεταξύ των οποίων και τις κατασκευαστικές εταιρείες Mytilineos, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ αλλά και Dimand και Εθνοκατ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολιάζοντας δήλωση του Prem Watsa αναφορικά με τις διακυμάνσεις που γνώρισε η θέση του στις ελληνικές τράπεζες ανέφερε χαριτολογώντας πως «θα πρέπει πιστεύω να σκεφτείτε, ενδεχομένως, την ανέγερση ενός αγάλματος προς τιμήν του «ανθεκτικού» επενδυτή. Διότι αν υπήρξε ένας ανθεκτικός και υπομονετικός επενδυτής αυτός είναι σίγουρα ο Prem, ο οποίος έχει βρεθεί στην Ελλάδα και έχει δει την κακή αλλά και την καλή πλευρά της Ελλάδας».

Στην τελετή των εγκαινίων παρόντες ήταν ακόμα ο Mohammed Al Shaibani, Διευθύνων Σύμβουλος της ICD και Πρόεδρο της Kerzner International στην οποία ανήκει η αλυσίδα διαχείρισης ξενοδοχείων One & Only και ο Philippe Zuber, CEO της Kerzner.

Ο Γιώργος Χρυσικός, Πρόεδρος και CEO της Grivalia Hospitality δήλωσε περήφανος που «ακόμη ένα έργο μας και μάλιστα αυτού του βεληνεκούς ολοκληρώθηκε και θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το επόμενο διάστημα, αποτελώντας ορόσημο για τον κλάδο μας και την Αθηναϊκή Ριβιέρα συνολικά. Είναι τιμή μας να συνεργαζόμαστε με την Kerzner International, παγκόσμιο ηγέτη στην υπερπολυτελή φιλοξενία, και να φέρνουμε το πρώτο One & Only στην χώρα».

Για τον ισχυρό άνδρα της Grivalia Hospitality το One & Only Aesthesis «καθιερώνει την Αθηναϊκή Ριβιέρα ως κυρίαρχο προορισμό πολυτελούς φιλοξενίας διεθνώς». «Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε αναπτύξεις υψηλών προδιαγραφών, με έμφαση στην αειφορία, θέλοντας έτσι να καταστήσουμε την Ελλάδα σημείο αναφοράς για premium επισκέπτες από όλο τον κόσμο», υπογράμμισε.

ΠΗΓΗ 

You may also like

artpointview.gr @ 2024